Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dammbro inför mötet med Kungälv – i Ale Arena: "En fördel att spela inomhus med bra is"

/

Kungälv tvingas återigen bort från sin hemmaplan Skarpe Nord.
Robert Dammbro är enbart positivt till flytten.
– Det är en fördel att spela inomhus med bra is, säger Brobergsveteranen som gjorde comeback efter skada senast.

Annons

Det är inte bara Broberg och Hammarby som har problem med att få isen i spelbart skick under de inledande omgångarna. Kungälv kan – för andra hemmamatchen i rad – inte spela på sin ordinarie arena. Därför flyttas lördagens möte mellan lagen till närliggande Ale Arena.

– Det är en fördel att spela inomhus med bra is. Det vill man alltid ha och det hoppas jag att alla lag tycker. Ska folk komma och kolla på bandy och det är exempelvis frostig is finns det risk att de inte kommer tillbaka, säger Robert Dammbro.

Vad säger du om arenan i Ale?

– Det är lite Vetlandastuk på den. Det är kallt i arenan med lite hårdare is. Samtidigt har vi spelat bra på Skarpe Nord också genom åren. Men får jag välja tar jag Ale.

Läs mer: Söderberg: "Bränner alldeles för många lägen"

Efter nästan tre veckor utan att spela match var Robert Dammbro tillbaka i startelvan mot Villa i onsdags. Han var i det stora hela nöjd med det oavgjorda resultatet och även med sin prestation.

– Jag tycker att jag gör en helt godkänd match precis som alla andra. Det blev mycket försvarsspel och jag fick mest koncentrera mig på att försöka hålla ihop lagdelarna, säger den defensiva mittfältaren.

Läs även: Kungälvs superskräll mot VSK: "Otrolig glädje"

När Bandypuls ringer upp Dammbro på torsdagen njuter han av den träningsfria dagen. En välbehövlig sådan eftersom matchen fortfarande satt kvar i benen.

– Det är klart som fasen att det känns. Det är lite slitet. Jag och resten av laget har inte kunnat träna på stor plan så mycket.

35-åringen erkänner också att det med ålderns rätt tar lite extra tid att återhämta sig efter matcherna.

– På cuper eller när matcherna avlöser varandra tätt är det inte samma studs. Jag behöver oftast två dagar och sedan en lite lugnare träning inför nästa match för att jag ska känna mig riktigt fräsch.

Hur är det med ljumsken?

– Bra. Den är jag inte orolig över längre. Det som hände i Ljusdal var mer att jag hamnade snett i en situation.

Broberg satte sig i bussen efter fredagseftermiddagens träning hemma på Hällåsen för färd mot Göteborg. Förra säsongen vann Broberg med hela 9–0 efter en ordentlig urladdning i den andra halvleken. Men Robert Dammbro förväntar sig en betydligt tuffare match än senast.

– Riktigt så enkelt tror jag inte det kommer att gå på lördag. Kungälv kommer med ett bra självförtroende från segern mot Västerås.

Läs mer: Broberg klädde av Kungälv på bortais

Vad kommer att krävas för två poäng?

– Vi måste upp på minst samma nivå som mot Villa. Sedan måste vi försöka få stopp lite tidigare efter sargerna. Jag vet inte hur många hörnor vi hade emot oss mot Villa?

Elva stycken.

– Det är lite för mycket för att det ska vara godkänt.

Läs mer: Tabellen i elitserien

Ladda ner Bandypulsappen - ställ in push för just ditt favoritlag

Mer läsning