Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dammbro riskerar missa fler matcher

/

Robert Dammbro saknades i premiärelvan mot Vetlanda.
Anledningen: Brobergs mittfältare har ont i en ljumske.
– Jag får ta det dag för dag, säger han.

Annons

Under genrepet mot Ljusdal inträffade en olycklig situation som fick konsekvenser för Robert Dammbro. Det gjorde att han tvingades stanna kvar i Söderhamn när Brobergs spelade elitseriepremiär mot Vetlanda i fredagskväll.

– Det är ljumsken som spökar. Men jag vet inte riktigt vad det är, säger 35-åringen.

Dammbro har inte åkt skridskor sedan förra fredagen och fick i stället stå på sidan när Broberg i början av veckan tränade på is för första gången på Hällåsen . Just nu vet han eller någon annan riktigt omfattningen av skadan.

– Jag känner av det i vardagen och det brukar inte vara något bra tecken. Jag får ta det dag för dag. Säsongen har nyss dragit i gång och det är inget man vill gå och dras med någon längre tid genom att chansa med att spela.

Broberg förlorade mot Vetlanda med 3–4 (2–2). En som var tillbaka i laget var ytterhalven Adam Wijk som spelade sin första match sedan Champions cup i Edsbyn i mitten av september.

– Jag följde matchen via datorn. Men jag har inte pratat med någon av grabbarna än, säger Robert Dammbro.

Läs mer: Broberg brände 14 hörnor

Närmast för Broberg väntar Hammarby på Zinkensdamms IP på fredag. Båda lagen kämpar för närvarande med att få spelbar is på sina respektive hemmaplaner . I onsdagskväll brann en strömbrytare i ett ställverk på Hällåsen som fick till följd att stora delar av anläggningen stod utan ström.

Men på fredagen fungerade allt som det ska igen.

– Vi får se om vi kommer får komma ut på isparketten till veckan. Men just nu ser det ganska så mörkt ut med tanke på vädret, säger Robert Dammbro.

Mer läsning