Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dammbro ska kämpa sig tillbaka – igen: "Det är jävligt tungt"

/

Skadad, sjuk och återigen skadad.
Brobergs Robert Dammbro har haft maximalt oflyt i inledningen av säsongen.
Nu ska han ge kroppen mer tid att läka ordentligt.
– Det är klart att det är tungt. Jävligt tungt, säger den 35-årige mittfältaren.

Annons

Robert Dammbro har varit med om roligare säsongsupptakter med sitt Broberg. Oturen har grinat lagets viktiga mittfältare i ansiktet ända sedan försäsongen.

Det var då han gjorde illa ljumsken i träningsmatchen mot Ljusdal. En skada som gjorde att han missade elitseriepremiären mot Vetlanda. I hemmapremiären mot Villa Lidköping var han tillbaka, för att sedan bli sjuk och missa bortamötet mot Hammarby.

Läs även: Dammbro riskerar missa flera matcher

Och mot Kalix var det dags igen. Efter 35 minuter tvingades en märkbart frustrerad Robert Dammbro kliva av, med smärta i ljumsken.

– När det hände mot Kalix kände man bara en stor frustration. Det tar ju lite på psyket även om man har varit skadad några gånger genom åren. Det är klart att det är tungt, jävligt tungt. Man har ändå varit ute i löparspåren i åtta månader och när det roliga börjar så är det inget roligt att kroppen börjar strula, säger han.

Exakt hur länge han kommer att bli borta är svårt att säga, men prognosen pekar på någonstans runt en månad. Än har han fortfarande för mycket smärta för att kunna inleda rehabiliteringsträningen på allvar.

Och det blir nyckeln för att på allvar kunna komma tillbaka – kroppen ska få läka sig ordentligt hel den här gången.

– Det är svårt med ljumskar, man blir av med smärtan och tror att allting är bra. Sen går man på lite för tidigt ibland. Så var det kanske nu också, jag gick kanske på lite för tidigt efter att jag gjorde mig illa mot Ljusdal. Men det är lätt att vara efterklok, säger Dammbro och fortsätter.

– Nu ska jag göra det här noggrant och inte gå på för tidigt. Då ska jag nog kunna vara tillbaka ganska snart ändå. Problemet är att jag absolut inte vill slå upp det en gång till, för då är risken stor att rehabtiden blir ännu längre. Så det gäller att vara lite kall också.

Läs mer: Brobergstränaren om Dammbros skada: "Vi tappar en dimension"

Från sidan av planen har han fått se norske junioren Fritiof Hagberg kliva in på mitten. Mot Sirius gjorde Hagberg sitt första elitseriemål och tränaren Fredrik Rexin hyllade den norska 19-åringen för hans spel.

Robert Dammbro gillar också vad han ser från Fritiof Hagberg.

– Fritiof, han är helt underbar. Han har kommit in fantastiskt bra i laget, både i omklädningsrummet och på planen. Det är en oerhört klok spelare, han är ju rätt så ung. Han har gjort det oerhört bra, säger Dammbro.

Läs även: Hagberg målskytt när Broberg vann: "Riktigt stort"

Närmast väntar guldfavoriten Västerås SK hemma på fredagskvällen. En tuff utmaning, men Dammbro ser Hällåsen som en gulsvart fästning där ingen motståndare ska räkna med enkla poäng.

– Det spelar ingen roll vilket lag som kommer till Hällåsen, där hemma räknar vi med poäng även mot topplagen. Vi kan störa alla lag på hemmaplan, även om det är en tuff match. I fjol hade vi lite för dålig poängutdelning på hemmaplan, så det vill vi ta tillbaka.

>>> Vi TV-sänder fredagens match mellan Broberg och Västerås!

Mer läsning