Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dammbros delikatess tog Broberg till kvarten

/

Broberg gjorde vad som krävdes mot Hammarby.
En snygg hörnvariant och en läcker passning av Robert Dammbro säkrade kvartsfinalplatsen i World cup.
– Skönt, det var ju ett tag sedan, säger Dammbro.

Annons

Förutsättningarna var glasklara för Broberg. Minst en poäng i den avslutande gruppspelsmatchen och laget skulle få spela kvartsfinal.

Det klarade söderhamnslaget genom att spela 3–3 mot Hammarby, ett resultat som ger en tredjeplats i gruppen. Och via den placeringen säkrade man också den allra sista kvartsfinalplatsen, framför ögonen på Bollnäs som slutade trea i grupp A.

– Vi börjar halvtaskigt mot finnarna i torsdags, men sen har vi vuxit in turneringen för varje match. Så rent överlag känns det som att vi är värda att gå vidare, säger Robert Dammbro.

Han själv spelade en av huvudrollerna när Broberg säkrade poängen som krävdes. Med knappt 20 minuter kvar tog han sig fram på vänsterkanten.

Han tittade upp och såg att Martin Söderberg stack på djupet. En läcker lobbpass och en snygg bollmottagning och avslut senare hade Broberg gått fram till 3–2.

– Det var skönt när man såg att han tog ner den. Men jaja, alla mål är mål så att säga så egentligen spelar det väl ingen roll hur det såg ut.

Läs mer: Så var matchen minut för minut

Dessförinnan hade Broberg även bjudit på en läcker hörnvariant signerad Jonas Nygren och Jonas Engström. I slutskedet klev även målvakten Henrik Rehnvall fram som poängräddare med en vass fotparad.

Nu väntar Sandviken i kvartsfinalen senare på lördagskvällen, med matchstart 20.35.

Läs mer: Slagläge för Broberg trots knackig start

– Det blir en fin värdemätare. SAIK är väl lite som Hammarby, fast lite vassare ändå. Det gäller att vi sätter defensiven ännu bättre i båda halvlekarna, säger Robert Dammbro.

Hur laddar ni om med så kort tid mellan matcherna?

– Ladda om och ladda om, jag vet inte. I med mat och dryck, vila och må bra. Man får varken mer eller mindre energi i det här läget tror jag, det är bara viktigt att man äter och gnuggar på. Så är det i cuperna, alla slitna när det drar ihop sig.

Läs också: Västerås skickade ut Villa

Mer läsning