Torsdag 21 juni
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Andersson om att ha försakat familjelivet: "Det är hemskt"

I mars lämnade han bandylivet bakom sig. Men under Villa Lidköpings ispremiär i onsdags fanns Daniel Andersson på plats i arenan igen – dock i rollen som pappa.
– Just nu är jag mest fokuserad på att Vera och Hugo ska få en bra start på den här ispremiären, säger han till nlt.se.

Annons

Under onsdagskvällen gjorde Villa Lidköping premiär i Sparbanken Lidköping Arena. Till skillnad mot tidigare år fick supportarna chansen att delta på isen och cirka 700 personer befann sig i arenan under kvällen.

LÄS MER (+): Villa skrotar uppvisningsmatchen – bjuder in supportrarna att delta i ispremiären

En av dem var före detta storstjärnan Daniel Andersson, som den 20 mars i år gick ut med beskedet om att han lägger av med bandy , blott 33 år gammal.

Under de fem månader som gått sedan avskedet har Andersson lagt fokus på att vara med familjen och barnen på ett sätt han inte kunde under tiden som aktiv bandyspelare.

LÄS ÄVEN (+): Villaprofilen Daniel Andersson i stor intervju: "Beslutet att lägga av blev aldrig särskilt svårt"

– Det är hemskt att berätta detta, men jag ska vara öppen och ärlig. Jag kan räkna på mina tio fingrar hur många gånger jag har tagit med Vera och åkt skridskor. Nu, när du ställer frågan och man reflekterar över det, känns det hemskt, säger han till nlt.se .

Under sin karriär hade Andersson svårt att koppla bort bandyn, även om han var hemma och ledig.

I fem månader har Daniel Andersson varit

LÄS ÄVEN: Daniel Andersson slutar – hyllas i hela bandy-Sverige: "Det har varit en ära"

– I ett slutspel var bandyn det viktigaste av allt. Det känns ju hemskt att säga, men i slutspelsbubblan fanns det bara bandy. Det förändrades inte när vi fick barn och då blev man nästan lite rädd för sig själv, säger han till NLT.

Efter 13 säsonger i Villa, med endast en avstickare till Edsbyn (2005/2006) och till Zorkij (2006/2007), har Daniel Andersson blivit en mycket uppskattad profil i Lidköping och hela bandysverige. Något sug efter sporten känner han inte just nu, men han stänger inga dörrar för att eventuellt komma tillbaka någon gång i framtiden.

– Jag vill att allt ska sätta sig lite först, att jag kommer in i rutinerna. Sedan hoppas jag självklart att jag kan få en roll i föreningen, så att jag kan vara med och bidra, säger han till NLT.

LÄS ÄVEN (+): Villas klubbchef om Daniel Anderssons avsked: "Han har varit orubblig i sitt beslut"

Mer läsning