Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför lämnade Villa in en sen anmälan mot Lomanov: "Var inte ute efter honom"

Villa lämnade in en anmälan mot Sergej Lomanov efter tumultet i Lidköping, men skrivelsen kom för sent. Nu förklarar Villa-tränaren Johan Sixtensson varför.

Annons

Johan Sixtensson, tränare i Villa Lidköping.

LÄS ÄVEN: Slagsmål och dödshot – här är rapporten från tumultet i Lidköping

Tre spelare har stängts av efter förra fredagens kalabalik mellan Villa och Vänersborg i Lidköping. Det hade kunnat vara en fjärde.

På onsdagen skrev TTELA.se att Villa lämnade in en anmälan mot Vänersborg superstjärna Sergej Lomanov, men att skrivelsen lämnades in för sent. Regelverket säger att en anmälan måste registreras inom 24 timmar efter att en match avslutats.

Nu berättar Johan Sixtensson varför klubben anmälde Sergej Lomanov.

– Vi var ute efter att få förbundet att förstå Martin Johanssons reaktion. Då sa förbundet att "om vi ska ta hänsyn till det måste vi ha in en anmälan på Lomanov". Då gör vi det tänkte vi, och sedan kom förbundet på att det inte går att göra så sent, säger Johan Sixtensson.

– Så vi var inte ute efter att sätta dit någon Vänersborgsspelare, utan det var för att förbundet skulle kunna ta hänsyn till Martin Johanssons reaktion. Vi var inte ute efter Lomanov på något sätt. Det är träningsmatcher, då slänger man inte anmälningar fram och tillbaka.

Vad är det Lomanov gör som får Martin Johansson att reagera så starkt?

– Jag vill inte uttala mig om det, det blir bara smutskastning. Det fanns orsaker till att Martin gjorde det, men det blir bara onödigt tjafs. Jag orkar inte bry mig, jag har två matcher i helgen att tänka på.

Martin Johansson är avstängd i Villas träningsmatcher mot Västerås SK och Sandviken i helgen. Daniel Andersson, som snackade till sig ett grovt matchstraff tidigt i andra halvlek, är avstängd mot Västerås SK.

Alexander Mayborn i Vänersborg fick en match avstängning efter scenerna i Lidköping.

LÄS ÄVEN: "Zocke" sågar disciplinnämnden efter nya domen

Mer läsning