Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför missade ryska nyförvärvet fyra veckor på is med SAIK: "Det är vi själva som strulat"

Med ny tränarduo och ett ryskt stjärnförvärv spelade SAIK 5–5 mot Bollnäs i den första träningsmatchen. Men Alan Dzhusoev har missat fyra veckor på is – vilket SAIK hade kunnat undvika. – Det är vi själva som strulat, vi borde gjort klart alla papper när han var här i våras, säger SAIK-tränaren Magnus Brodén kritiskt.

Annons

Alan Dzhusoev kom kraftigt försenad till Sandviken, men var med när laget spelade 5–5 mot Bollnäs i den första träningsmatchen.

Över 500 personer hade letat sig till Göransson Arena, nyfikna förstås på vad det ryska nyförvärvet Alan Dzhusoev skulle hitta på i sin första match i SAIK-tröjan.

Han skulle varit med redan när laget gick på is i början på augusti, men anlände kraftigt försenad till Sandviken först i förra veckan. Värdefull träning med nya lagkamraterna gick förlorad, men det var inte ryssens eget fel.

Det blev i stället förseningar i pappersexcersisen mellan klubb, förbund och ambassader som SAIK inte hade räknat med och Alan Dzhusoevs visum dröjde. Det hade kunnat undvikas om SAIK varit ute i god tid och gjort klart alla papper redan i våras.

Och varför gjorde man nu inte det?

– Det får du fråga de som sköter den saken, jag är bara tränare. Men vi kan inte gråta över spilld mjölk. Nu är han här, han är bra tränad men han har inte hunnit lära sig vårt spel. Det går mycket på känsla, men det syns att det finns kvaliteter, säger Magnus Brodén.

Alan Dzusoev noterades för två assists varav en delikatess bakom ryggen som friställde Christoffer Edlund. Edlunds tre raka mål i andra halvlek gav SAIK en 5–2-ledning, som man dock tappade sedan.

Dennis Henriksen blir den som kommer kampera mest ihop med Alan Dzhusoev på det centrala mittfältet och han säger så här efter de första 90 minuterna tillsammans:

– Det kan självklart bli bättre, men vi har aldrig spelat ihop heller så vi måste lära känna varandra innan det klickar. Nu vet jag inte riktigt när han vill släppa eller ha boll, men det är sånt som ger sig med tiden.

Magnus Brodén var nöjd med SAIK:s kontringsspel och den första halvtimmen av den andra halvleken, mindre nöjd med det som varit ett fokusområde för de nya tränarparet – att släppa in färre mål.

– Vi släpper in fem nu, där 3,5 inte är godkända. Där har vi något att jobba med. Men det är en del nya direktiv från både mig och "Sigge" (In-Fa-Lin) så jag förstår om det blir fel ibland.

SAIK spelar sin nästa träningsmatch mot Hammarby, nästa onsdag och också det i Göransson Arena.

LÄS MER: Hellmyrs nöjd efter nytt styrkebesked

SAIK–Bollnäs 5–5 (2–2)

Mål, SAIK: Christoffer Edlund 3, Linus Forslund, Daniel Mossberg.

Bollnäs: Christian Mickelsson 2, Samuli Helavuori, Marcus Ståhl, Oskar Olsson.

Mer läsning