Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför tackar Per Fosshaug nej till Hammarby

/

Per Fosshaug tackar nej till Hammarby.
Till Bandypuls berättar han varför.
– Jag har för mycket runt om som gör att jag inte kan ta ett lag, säger han.

Annons

Per Fosshaug blir inte Hammarbys nya tränare. Det står nu klart bortom alla tvivel.

När Bandypuls pratade med Hammarby Bandy AB:s ordförande Jens Göthberg under onsdagen bekräftade han delvis att Per Fosshaug inte blir klubbens nya tränare.

Vid lunchtid på torsdagen berättade legendaren själv om varför han inte tar uppdraget.

– Jag är hela tiden sugen på att vara nära bandy, inte runtom utan i. Men jag har andra saker som gör att jag inte kan ta ett elitserielag och göra något bra av det nu, och det vill man ju göra om man tar ett lag.

LÄS ÄVEN: Profilerna hyllar 50-årige Fosshaug

Per Fosshaug, som de senaste säsongena varit teknisk rådgivare i Västerås SK, jobbar halvtid för VSK och bandygymnasiet. Han är även anställd som projektledare för Sportotek i Borlänge, och på hemmaplan är han pappa till tre barn under tio år.

– Min tid i dag är ännu mindre än för några år sedan. Flickvännen Vicktoria är engagerad i sociala frågor som antimobbning och flyktingtillströmningen här i Västerås. Det hon gör för andra människor är fantastiskt och då får man kliva lite åt sidan, säger han.

Som seniortränare har Per Fosshaug bara ett antal år, mellan 2008 och 2013, i Tillberga. Under en period var han tränare, spelare, spelande tränare och samtidigt expertkommentator för TV4.

– Det måste vara enda gången någonsin som det kommer hända, säger han med ett skratt.

Framtiden, då? Siktar du mot att bli elitserietränare igen?

– Tiden får utvisa vad det blir. Jag har inte lärt mig mycket under alla år, men lite i alla fall, och när man inte har all information kan man inte uttala sig om saker och ting. Det försöker jag leva efter, säger Per Fosshaug.

– Man vet inte vad som döljer sig bakom nästa dörr. Men inom de närmaste fyra-fem år blir det nog svårt, i alla fall utanför Västerås.

LÄS ÄVEN: Janssons första SM-final – då får han råd av Fosshaug

Per Fosshaug utsågs till Årets man i svensk bandy 1994. Under sin aktiva karriär spelade legendaren, som är fostrad i Borlänge/Stora Tuna BK, för Falu BS, IFK Vänersborg, Västerås SK, Sandviken och Tillberga. Som spelare vann han sex SM-guld och fem VM-guld.

Han är också känd som förbundskapten i Somalia Bandy och är en av profilerna i filmen och tv-serien Trevlig Folk.

Mer läsning