Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Därför väljer jag att stanna"

/

Trots nedflyttning och intresse från elitserieklubbar:
Jonas Pettersson stannar i LBK – för att ta klubben tillbaka till finrummet.
– Känslan som jag hade när vi spelade upp LBK i elitserien vill jag känna igen, säger han.

Annons

Det har gått en dryg månad sedan LBK åkte ur elitserien. Sedan dess har det varit tyst kring vilka spelare som blir kvar i klubben.

Men på måndagen kom LBK:s första positiva spelarbesked inför nästa säsong: Offensive mittfältaren Jonas Pettersson stannar i ytterligare ett år.

– Man var otroligt besviken i början efter att man åkt ur. Men ju längre tiden gick och man fick fundera så kanske det ändå var bra att Ljusdal åkte ur, säger Jonas Pettersson.

– Eller, det är aldrig bra att åka ur. Men nu blev det så och då tycker jag att man se det som att man börjar om lite på nytt, fortsätter den SAIK-fostrade 24-åringen.

I och med sitt nya kontrakt blir han den förste spelaren som definitivt är klar för en fortsättning i klubben. Efter samtal med nya klubb- och sportchefen Ola Bengtsson bestämde han sig för att gå i bräschen och visa vägen i truppen.

– Vi hade ett jättebra snack. Och bandymässigt var jag bättre under slutet av säsongen än tidigare. Jag var kass i början, men det blev bra på slutet och det är lite av den vågen jag vill jobba vidare på. Därför väljer jag att stanna. Förhoppningsvis hänger fler på.

Vilka signaler får du från klubben?

– Signalen är att vi ska tillbaka. Klubben vill verkligen satsa. På kansliet har de gjort ett bra jobb för att få ihop ekonomin och för att försöka få ihop en spelartrupp som är kapabel att spela upp LBK igen.

Sådana signaler har man hört från LBK förr – som att man långsiktigt satsar mot slutspel men till slut åker ur. Vad är skillnaden nu?

– Första steget för oss är att ta oss tillbaka. Steg två blir att etablera oss i elitserien. Nu är det inte påritat och klart vilken tränare det blir, men jag tycker att Patrik Larsson började introducera ett spel hos oss förra säsongen som jag i slutändan tror kommer ta oss till elitserien.

Har du varit i kontakt med andra klubbar?

– Två elitserieklubbar, men jag stannar där, säger Jonas Pettersson utan att avslöja vilka.

Trots att du nu byter elitserien mot allsvenskan skriver du på Twitter att det känns "otroligt inspirerande". På vilket sätt?

– Jag flyttade hit för fem-sex år sedan, då spelade vi i allsvenskan. Jag vet hur det fungerar i den här bygden när det blir framgång – och den känslan som jag hade när vi spelade upp LBK i elitserien senast, den vill jag känna igen. Det är därför jag känner mig så inspirerad. Och jag trivs jättebra i Ljusdal.

Han fortsätter:

– Vi har varit på gärdsgården att åka ur tre år nu och bygden har tappat intresset lite. Att få börja om nu och bygga ett spel kan nog få tillbaka intresset, för det finns verkligen ett stort bandyintresse här.

Mer läsning