Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"De lånade trumman och körde själva"

/

Bollnäs GIF har fått nya fans.
När laget slog Sirius var det med ett glatt gäng från Stagårdens asylboende på läktaren.
– Det vore väldigt roligt om de kom på fler matcher, säger Bollnäs Flames ordförande Christoffer Bergström.

Annons

När Bollnäs slog Sirius med 5–3 under söndagen var det med flera nya hemmafans på Sävstaås huvudläktare – detta efter att Bollnäs Flames bjudit in Stagårdens asylboende till matchen.

– Det var Bengt Eriksson från Giffarna som kom med idén. Han tyckte att vi skulle åka upp och pitcha lite och visa vad bandy och Flames är, säger Bollnäs Flames ordförande Christoffer Bergström, som fick sällskap av vice ordförande Anders Lindberg.

– De visste inte alls vilka vi var när vi kom in i lysorange och såg väldigt udda ut. När vi drog i gång filmer och berättade om Flames lyste de upp och ville titta på benskydden och skridskorna som Bengt hade med sig. Framför allt barnen var intresserade, fortsätter Christoffer Bergström.

Mellan 30 och 40 personer på asylboendet visade intresse vid besöket. Inte alla dök upp på söndagens match, men många.

– Det blev lite kallt och blåsigt, så några hoppade över. Men det var 20-25 personer som kom. Vi mötte upp dem utanför och visade vägen till läktaren och gav dem flaggor. Bengt hade fixat gratis entré och kaffe och glögg i halvtid så att de skulle hålla sig varma.

Hur upplevde du att de hade det på matchen?

– Jag tror att de hade det bra. De höll i gång och lyssnade när vi drog i gång ramsor. När kärnan i Flames började avta lånade de trumman och körde själva. Sedan var de jätteglada när de gick därifrån, säger Christoffer Bergström.

Hur känner ni själva efter deras besök?

– Riktigt roligt. Och det vore väldigt roligt om de kom på några fler matcher. Även om de inte kan ramsorna så försöker de och håller i gång.

Vad har ni fått för respons för initiativet?

– Radion intervjuade mig och sedan har det blivit mycket uppmärksammat på Facebook. Det är många som tycker att det är bra och jag tror att folk ser positivt på det här. En kul grej för alla.

Mer läsning