Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"De vill bygga på SJ-området"

Bollnäspartiets Benny Engberg hör till de som röstade nej till bandyhallen. Han hävdar att bandyklubben egentligen inte vill bygga på Sävstaås.

Annons

Benny Engberg har fått ta emot både ris och ros dagen efter att kommunfullmäktige röstade nej till att låna ut 61 miljoner till Bollnäs Bandys planerade hallbygge.

– Vissa har svurit och varit ganska aggressiva mot oss i Bollnäspartiet. Jag förstår inte varför de är emot oss som hela tiden varit tydliga med var vi står. Det var ju ja-sidan som vacklade.

Enligt Benny Engberg handlar partiets nejröster inte om att de inte vill ha en bandyhall i Bollnäs.

– Absolut inte, vi älskar bandyn och jag har själv varit aktiv i föreningen i 14 år.

Men Benny Engberg anser att planerna på att bygga på Sävstaås gick för fort fram. Han vill att kommunen ska utreda förutsättningarna för en hall på SJ-området en vända till.

– Vi tycker att hallen ska byggas där föreningen verkligen vill ha den. Och i slutna rum säger de att de vill bygga på SJ-området. Det är mark som kommunen äger och även om det innebär att hallen står klar två år senare så är det en investering som ska stå i 40-50 år.

Per Hellmyrs var minst sagt besviken efter kommunfullmäktige. Han sa bland annat att Bollnäs känns som "världens sämsta kommun".

– Jag tror att han sa så i affekt. Jag beklagar om han ska må illa av det här för han är en bra kille och en duktig bandyspelare.

Debatten fastnar i gamla hjulspår, säger Hellmyrs. Tycker du det är ett problem att kommunfullmäktigemötena är så långdragna?

– Ja, jag är ny i politiken och känner också att det är ett otroligt ältande. På läktaren blir man nog ganska uttråkad, men så är politik.

Bandypuls/Helahälsingland söker Bollnäs Bandy.

LÄS ÄVEN

Sjölund: Ohederliga nej-sägare

Axman: Ett spöke hemsökte arenan

Hellmyrs: "Världens sämsta kommun"

Efter Hellmyrs utspel: "Går inte att döma efter ett sammanträde"

Mer läsning