Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Defensiv som förra säsongen – då tror Edsbymålvakten på islossning framåt

/

Förra säsongen var Edsbyn elitseriens i särklass tätaste lag.
I år har fyrbackslinjen varit betydligt ihåligare – men målvakten Erik Persson ser ingen anledning att ändra lagets sätt att spela.
– Vi har fått ihop det tidigare och vi tror på det vi håller på med, säger han.

Annons

86 insläppta mål blev Edsbyns facit i elitserien den förra säsongen. Nu, med fem omgångar kvar att spela, har laget släppt in 84 stycken och ligger på en sjätteplats i den tabellen.

TV: Så såg det ut mellan Edsbyn och Villa

Framåt går det säkert att matcha de 134 mål som gjordes 2014/2015, men det är läckaget bakåt som måste hålla höjd resten av säsongen, som det gjort de senaste fyra matcherna där Edsbyn bara släppt in åtta mål, ett snitt på två per match.

– Det är ungefär som ifjol, det är riktigt bra faktiskt. Hoppas vi kan fortsätta på den vägen. Man märker skillnad som målvakt också och man får ju bättre självförtroende också när vi kan försvara på ett bra sätt, säger Erik Persson.

LÄS MER: Frid glödhet till ingen nytta

Kanske är det också den hårt prioriterade defensiven som gjort Edsbyn uddlöst. För om det fungerat bakåt så har de senaste två matcherna bara gett fem mål framåt, ett rätt dåligt facit med tanke på de offensiva spelare som laget ändå förfogar över.

– Man får nog acceptera att det blir lite få mål ett tag när vi prioriterar deffen. Men samtidigt så har vi mött väldigt starka lag defensivt. Villa är ju riktigt bra bakåt nu och man får se till vilka man möter också, säger Erik Persson, som är säker på att produktionen framåt kommer öka.

– När vi ser att det funkar bakåt så löser det säkert upp andra knutar också när vi känner oss säkrare.

LÄS MER: Snöpligt slut på Skarpe Nord

För Edsbyns del väntar en tuff uppgift på onsdag då man möter tabellfyran Hammarby på bortaplan. Särskilt som det bara är två poäng ner till lagen som jagar nedanför slutspelsstrecket.

– Det kommer bli en rolig match, det är kul att spela på Zinken på nåt sätt. Det gäller att vara inställd på en kämpamatch, det brukar ofta bli såna matcher där. Det är min känsla i alla fall – att det lag som kämpar hårdast vinner, säger Erik Persson.

VECKANS LAG: Är din favoritspelare med?

Är det ett pressat läge tycker du?

– Så är det... Men jag känner mig lugn och det tror jag hela laget gör. Vi får ta en match i taget och tänka framåt och inte tänka vad som kan hända utan vad man vill ska hända.

Hur är läget i laget inför den här matchen?

– Det har varit lite sjukstuga, men det såg bra ut på tärningen i måndags. Det känns bara bra.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning