Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den gula tråden ska ge talanglyft

/
  • Pär Norling, Tomas Burman, Jessica Dorf och Sten Inge Nilsson.

Broberg tar krafttag med ungdomsbandyn.
Fokus ligger på att få fram fler spelare från de egna leden.
Namnet på projektet är "Den gula tråden".
– En manual med nio punkter ska vara klar till sommaren, säger Sten Inge Nilsson.

Annons

I dagens a-lagstrupp är det fler än tio spelare som är fostrade i Broberg. Men tendensen har varit tydlig ganska länge. Den nya generationen som ska bära Broberg i framtiden har tunnats ut under senare år. Därför tar nu klubben krafttag för att bli mer självförsörjande igen.

– Med den gula tråden ska vi försöka skapa ett samarbete från a-lagstränare ner till tränarna och spelarna i de yngsta lagen. Att öppna upp Broberg, säger Sten Inge Nilsson.

Tanken är att alla i Broberg ska känna till hur klubben vill bedriva sin ungdomsverksamhet. Hur spelare och ledare ska utvecklas. Vad man behöver träna på. Och inte minst ha möjligheten att byta erfarenheter och få kunskap av varandra.

Sten Inge Nilsson, som har lång erfarenhet från basket, bandy och fotboll, drog i gång arbetet under november månad.

– Jag ser att skridskoåkning och passningssäkerhet blivit mycket bättre. Det är Brobergs varumärke och det ska vi fortsätta att utveckla.

– Vi börjar hitta en struktur. Men om man ska utveckla bandyn måste man komma med nya tankar och idéer. Jag har som vision att det som vi ska sätta fingret på försvarsspelet. Det är utmaningen. Anfallare som vill göra mål och skjuta hårt kommer vi alltid att ha. Och då måste vi börja på ungdomssidan.

Hur långt har ni kommit på vägen?

– Vi träffas en gång i måndagen. En manual med nio punkter ska vara klar till sommaren. Det är ledarna själva som bestämmer vad den ska innehålla.

– Styrelsen har också tagit ett bra beslut att ungdomssektionen ska få en egen budget. Det tror jag är rätt väg att gå.

Han vet att det ligger ett tufft jobb framför Broberg. Men responsen hos ungdomsledarna är positiv.

– Det känns bra och viktigt att vi har en gul tråd i föreningen så vi vet hur vi ska arbeta. Både nu och hur vi tänker framåt, säger Jessica Dorf.

Upplever du någon skillnad jämfört med tidigare?

– Absolut, det känns som vi har påbörjat en resa.

Pär Norling är ansvarig för U14-laget:

– Broberg har fått fram väldigt många dukiga ungdomar. Det finns mycket kunskap och det måste vi kunna föra nedåt i ungdomslagen. Vi har varit för dåliga på det kan jag tycka.

Tomas Burman:

– Ta fram det som varit bra och sedan utveckla det. Då kan nästa ungdomslag ta det vidare och att vi jobbar på samma sätt så att det blir den gula tråd som Jessica pratar om, säger han.

Mer läsning