Lördag 18 augusti
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är rena epidemin"

/

Det är mycket sjukt i Edsbyn just nu.
Även i söndagens nyckelmatch mot Västerås kommer flera startspelare att saknas.
Och en frustrerad tränare har blågula misstankar...

Annons

– Det är irriterande när sjuka spelare åker till en landslagssamling, säger Thomas Liw, just nu hårt brandskattad och med en misstanke att allt kan ha startat med en smittohärd i Småland.

– Det går ju såklart inte att veta säkert, men risken finns ju. Har vi en sjuk spelare, då får han hålla sig borta från laget och inte tvärtom, säger tränare Liw, som på lördagen helt säkert hade både Simon Jansson och Martin Frid kvar på sjuklistan.

– Risken är dessutom stor att det är åtminstone ytterligare ett par spelare som är på väg att bli för sjuka för att spela söndagens match. Det här går ju runt i laget nu, det är som en jäkla epidemi. På dagens träning var det bara sju seniorer med, berättar Thomas Liw, som ser en uppenbar risk att Edsbyns framgångsvåg kan brytas.

– Det är ju olyckligt att råka ut för det här just nu, när vi har så täta och viktiga matcher. Inte minst den mot Västerås, seger där och vi har fortfarande hugg på en andraplats medan en förlust innebär att den chansen är bra långt borta.

Edsbyn drar tidigt på söndag till Västerås för att ladda för en sjunde raka match utan förlust, men det kommer att bli tufft mot ett VSK som i fredags värmde upp med målfest (15–0) mot stryklaget Ljusdal.

– Vi får se vilket lag det går att få ihop, och ta det därifrån. Det är verkligen udda förutsättningar. Men när vi väl är där, då ska vi såklart gå för fullt och för seger. Vi har ändå många bra spelare kvar och vi har gjort bra matcher i ABB Arena förr, säger Thomas Liw.

Sjukläget innebär också att det blir åtminstone en tredje match också för legendaren Magnus "Kuben" Olsson.

Och Thomas Liw är fullt nöjd med sin assisterande tränares insatser som nytänd spelare.

– "Kuben" har gjort det jättebra när han varit inne och kört, nu är han ju också frisk i kroppen. Och kan bidra med så många saker, det handlar inte bara om det rent bandytekniska. Det finns andra parametrar, i snacket på isen och hur han kan styra andra. Det är ju också lite speciellt och häftigt när en 43-åring lirar ihop med en 17-årig Oscar Wikblad.

Mer läsning