Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är så länge gubben håller"

/

Oscar Jonsson lämnar moderklubben LBK för spel i Edsbyn.
En chans att få spela stora matcher igen – i karriärens slutskede.
– Jag är lite förvånad att jag håller så här fortfarande, säger 38-åringen med ett förflutet som lagkapten i Hammarby.

Annons

Fyra finaler – fyra silver. Sedan lämnade Oscar Jonsson Hammarby efter åtta säsonger för att gå hem till moderklubben Ljusdal.

Där har det nu blivit tre säsonger i allsvenskan och tre i elitserien. Han har alltså både varit med om att spela LBK upp och ur bandyns högsta serie.

Nu tar mittfältsveteranens karriär en ny vändning – 38-åringen lämnar degraderade LBK för Edsbyn.

Enligt Edsbyns pressmeddelande är kontraktet på tre år, men med ett år i taget.

Oscar Jonsson kommenterar det så här:

– Vi får se hur det fungerar, men det är väl så länge gubben håller. Hur framtiden ser ut vet jag inte och det är inget att spekulera i nu heller.

Oscar Jonsson gjorde sig känd som en defensiv mittfältare av rang i Hammarby. I Ljusdal har han fått vara inblandad i det mesta i spelet – ofta på mitten, men även som ytterhalv.

Känner du att du vände hem lite för tidigt?

– Ja, det kan jag väl känna lite grann. Jag är lite förvånad att jag håller så här fortfarande, och att jag dessutom har kunnat ta utveckling fast vi (Ljusdal) har hållit till så långt ner i serien. Jag tror att jag kan fortsätta ännu mer inomhus tillsammans med riktigt bra bandyspelare.

Ljusdal fanns även med i bilden. Det var de två hälsingeklubbarna det stod mellan.

– Jag har haft en bra dialog med dem (LBK) också, säger han.

Vad får du för roll i Edsbyn?

– Vi har inte kommit så långt än. Men man skapar väl en sådan efter vägen. Men det jag tycker om är väl att vara en tvåvägsspelare, jobba, slita, riva och bygga upp spel. Får jag bestämma själv så är det väl det jag är bäst på.

Att Edsbyn förstärkt ledarsidan med bröderna Hasse och Ola Johansson har också spelat in i Oscar Jonssons beslut om att återvända till hög elitserienivå på "karriärens höst".

– Det är en väldigt bra organisation och stark ledarsida. Redan nu springer man ju fortare i spåret på grund av det. Jag är jätteglad för den här utmaningen, det känns roligt åt alla håll, säger han.

Mer läsning