Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det studsade inte riktigt Tillbergas väg: "Väldigt oflyt där"

Tillberga skulle skjuta 6–5-reducering på hörna var det tänkt – men en felstuds kom emellan.
I stället kontrade SAIK in 7–4 och loppet var kört.
– Väldigt oflyt där. Men många av de andra målen skänker vi bort, säger tränaren Oskar Robertson efter 10–7-förlusten i Göransson Arena.

Annons

När Christoffer Edlund gjort de där fem målen på tio minuter och det stod 6–1 efter mindre än en halvtimme trodde de flesta det var kört.

Men Tillberga gav aldrig upp.

Timeouten efter 5–1 gav kanske inte omedelbar effekt, Edlund satte snabbt dit sexan alldeles efter – men två snabba reduceringar innan halvtid och så 6–4 på hörnretur i första minuten av andra halvlek gav Tillberga vittring.

– Vi var ju väldigt nära, så det känns ju lite surt att vi skänker bort...ja, i varje fall fyra av de sex första målen. Ett av Edlunds mål, jagtror det var det första, får gå in lite väl enkelt, den borde Kevin tagit, säger Oskar Robertson och syftar på målvakten Kevin Sterner som i övrigt var chanslös på alla andra.

– Men vi går bort oss för enkelt också. Vi pratade om det under timeouten, att vi inte skulle ha så bråttom utan satsa på att få i gång spelet i stället. Jag tycker vi gjorde det bra och sista timmen vinner vi ju med 6–3.

Men Tillberga hade behövt närkontakt när det stod 6–4. Man hann missa ett par bra lägen – och sedan kom hörnan där bollen studsade på knagglig is så att skottförsök blev omöjligt.

Daniel Mossberg, som med sina två mål för övrigt nu gjort 199 serie- och slutspelsmål för SAIK, tog vara på SAIK-kontringen genom att sätta 7–4.

– Jag är riktigt nöjd med matchen ändå. Vi möter ju riktiga klasspelare som det är svårt att få stopp på, resonerar Oskar Robertson.

LÄS OCKSÅ: Rekordmannen Edlund gjorde fem mål på tio minuter: "Gick det så fort?"

SNABBANALYS: "Man blir inte klok på Sandviken"

■■ Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning