Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det vill sig inte för Villa på Hällåsen: "Alla lag har det svårt här"

/

Villa letade vägar för seger.
Men som så många gånger förut på Hällåsen fick laget vända hem till Lidköping utan två vinst.
– Det är ändå rätt okej med en poäng, alla lag har det svårt här, säger liberon Martin Johansson.

Annons

Villa Lidköping och Broberg bjöd på en spännande match på Hällåsen – och isen höll förvånansvärt bra, trots alla problem som varit med kraschade ställverk och varmt väder.

Framför allt i första halvlek så bjöd lagen på fin bandy.

– Det blir en lite jobbig omställning att spela ute även om vi hanterat det bra både i dag och mot Sirius. Men i andra höll den inte så bra och det blev lite chansartat, säger Martin Johansson.

Samtliga mål föll i den första halvleken, där Villa hängde med tack vare två hörnmål, varav ett kom genom just Martin Johansson.

– Den satt fint och man måste ju gå runt, man får gå runt, när de backar hem med alla i straffområdet och vi vet ju att de är duktiga att ställa om. Det enda de vill är ju att vi ska tappa boll centralt och sedan få ställa om på oss, säger Martin Johansson.

Villa fortsatte att skapa hörnor i andra halvlek, men spelmässigt var det först sista kvarten som laget kunde koppla ett rätt fast grepp om Broberg.

– Det positiva är att vi vill vinna, vi går för det. Särskilt sista 20 syns det att vi tar över. Broberg hade inte mycket mer än ett skott i gaveln i andra halvlek, det är bra av oss defensivt, säger Martin Johansson, som förutom sitt mål även var inblandad i en situation som såg otäck ut när Brobergs Jonas Nygren fick hans klubba i ansiktet.

– Det var inte så farligt, jag träffar bollen och sedan hjälmen. Han hoppar in framför mig när jag slår bollen, det var modigt gjort av honom. Det är konstigt att det inte händer mer med ögon och så. Men man får tänka sig för där ute.

Matchen slutade 3–3 och för Villa väntar nu några dagars laddning inför lördagens hemmamatch mot Bollnäs, ett stukat Bollnäs som föll tungt med 1–4 hemma mot Hammarby.

– Det kommer bli en häftig match, särskilt när man spelar i Sveriges roligaste stad att spela bandy i. Det kommer bli bra tryck, säger Martin Johansson.

Mer läsning