Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Disciplinnämndens dom efter kaoset i Lidköping – avstängningar och böter

Efter finalen i Vänercupen uppstod tumult mellan både spelare och ledare i Villa Lidköping och IFK Vänersborg. Nu har disciplinnämndens dom kommit. Matchavstängningar och böter väntar båda lagen, rapporterar ttela.se.

Annons

Som Bandypuls tidigare berättat blev det en dramatisk avslutning på Vänercupen som avgjordes förra veckan. I samband med en utvisning utbröt ett bråk mellan lagen som slutade i grova matchstraff för Vänersborgs Alexander Mayborn och Villas Martin Johansson och Daniel Andersson.

Nu har disciplinnämnden beslutat att ge Johansson två matchers avstängning medan Mayborn och Andersson stängs av en match vardera, rapporterar ttela.se.

Martin Johansson stängs av i två matcher efter tumultet i Lidköping.

Villa Lidköping anmälde även Sergej Lomanov Jr, men anmälan kom in för sent och därmed släpper Vänersborgs tunga nyförvärv straff.

En anmälan måste vara inne hos disciplinnämnden senast 24 timmar efter matchen avslutats, men Villas anmälan dröjde ända till måndag eftermiddag.

LÄS MER: Domarens svar efter "kaoset" i Lidköping

– Och därmed har vi inte mandat att ta upp den till behandling, det är reglerat i Svenska Bandyförbundets tävlingsbestämmelser, säger Gudmund Knutson, nämndens tillförordnade ordförande, till ttela.se.

Tränarna för de båda lagen, Stefan Karlsson och Martin Arvidsson, avvisades från ledarbänkarna i samband med tumultet efter hård ordväxling. För det döms de till 1000 kronor i böter vardera.

– Jag har inget att invända, jag ska betala direkt, det är ett riktigt beslut, kommenterar Karlsson och efterlyser skärpning från alla inblandade.

– Spelare och ledare, inklusive mig själv, måste ta ett större ansvar, vi kan inte lägga det på domarna, säger han till ttela.

Mer läsning