Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doldisen Andersson klev fram som striker: "Jag försöker dra i djupet ibland"

/

Edsbyn är tillbaka på allvar igen.
8–2 hemma mot Kalix imponerar – särskilt det sätt segern kom på.
– Det är jätteroligt att spela när det klickar för oss, säger Mattias Andersson.

Annons

26-åringen från Mölndal har hittat rätt den här säsongen som defensiv mittfältare. Och det är klart att han trivs extra mycket när Edsbyn efter en knackig period hittat tillbaka till en defensiv som gjorde laget till elitseriens tätaste förra säsongen.

TV: Tagg och Hägglund tycker till om matchen

– Vi drar åt samma håll nu och gör de saker vi kommit överens om. Vi hade ett snack i lördags och nu märks det att vi gör det rätt. Det är jätteroligt att spela när det klickar i, säger Matias Andersson, som ur det fina hemjobbet fick se sitt lag skörda frukterna framåt.

Mattias Hammarström gjorde två fina mål tidigt i den första halvleken och Daniel Liw avslutade den med att sätta 3–0 med ett mäktigt distansskott.

LÄS MER: Edsbyikonen om VM och framtiden

Och tidigt i den andra så drog hemmalaget ned ridån för Kalix, som aldrig hittade något medel att hota Edsbyn. Efter bara 57 sekunder så fick Mattias Andersson ett perfekt lyft från Hans Andersson och kunde enkelt sätta sitt andra mål för säsongen.

– Jag försöker dra en del i djupet och jag ser att Hasse vrider ur och hoppas att jag ska få den i djupet. Jag tog ner den och kunde dra dit bollen. Det är så klart jätteroligt att göra mål eftersom det inte blir så många, och eftersom jag ska gå i djupet ibland måste det ju trilla in nåt mål nån gång, säger Mattias Andersson.

LÄS MER: Kalix allt närmare ett kval

Edsbyn gjorde 5–0 i 52:a minuten genom Martin Frid och sett till spelet såg hemmalaget ut att kunna ro i land sin andra raka nollning. Men från ingenting fick Kalix en reducering, och när det blev lite väl mycket smålagsspel över det hela så valde Edsbyn att ta en timeout och skärpa upp sig.

– VI slarvar lite och då straffar det sig direkt, Kalix har flera individuellt skickliga spelare. Men till stora delar gör vi det rejält och ligger rätt i våra positioner, säger Mattias Andersson.

Och han tycker inte det är konstigt att det blev seger med 8–2.

– Det är väl ungefär så här det ska sluta när vi spelar som vi ska och kan mot lag längre ner i tabellen. Jag tycker det i alla fall. Jag tycker att vi ska vara på den här nivån och sikta ännu högre framöver. Även offensiven ser vass ut nu, säger han.

Din egen nivå då? Det måste vara skönt att spela på samma position kontinuerligt?

– Det är mycket lättare absolut. Jag trivs jättebra på mitten eftersom jag får vara med i spelet mer och åka mycket skridskor.

Nu kan han blivka fram mot en av sina favoritmatcher under säsongen. Den borta mot Kungälv.

– Det blir roligt, jag tycker det är kul att komma hem och spela, det är ju bara en mil från där jag kommer från så det kommer en del släkt och tittar.

LÄS MER: Här är alla matcher som Bandypuls TV-sänder fram till slutspelet

Men några planer på att flytta söderut verkar han inte ha. Mattias kom till Edsbyn som 16-åring är inne på sitt elfte år i Hälsingland.

– Jag trivs bra i Edsbyn , det finns inget att klaga på här...

Mer läsning