Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drygt en miljon följer bandyn – så ska de lockas till arenorna

Bandyns elitserieklubbar har samlats. Och plockat fram en strategi för hur man ska locka mer publik till matcherna. - En tanke är att nå ut till ännu fler via vår lojala kärngrupp, säger VSK Bandys klubbchef Michael Campese.

Annons

Gångna säsongen nåddes ett allmänt publiksnitt på 1 412 åskådare i elitserien. Nu vill Svensk Elitbandy tillsammans med klubbarna höja det till kommande säsonger. Tidigare i veckan träffades man för att plocka fram en strategi.

– Det vi kan konstatera är att vi har en kärngrupp som är oerhört viktig och oerhört lojal. En av sakerna vi vill göra är att fortsätta lägga fokus på dem för att de ska sprida budskapet och ta med sig folk på matcherna, säger VSK Bandys klubbchef Michael Campese.

– Vi har också pratat mycket om evenemanget kring en bandymatch och vad det ska innehålla. Sedan kommer ju klubbarna fortfarande också att ha sin egen profil. Men vi pratade om att till vissa matcher skapa evenemang som ska rikta sig till specifika målgrupper och på så sätt locka dem att gå på fler bandymatcher.

Ett annat ämne som berördes var media – och hur man vill framstå.

– Vad säger man och vad säger man inte, samtidigt som man alltid är ärlig. Att man pratar positivt samtidigt som det är rolig läsning i media, och så vidare, säger Campese.

Enligt en undersökning framtagen av en mediebyrå på uppdrag av Svensk Elitbandy följer 1,2-1,5 miljoner människor bandyns elitserie.

– Men det är verkligen inte alla som går på matcherna och där ser vi en jättemöjlighet när det gäller att locka publik till arenorna. Det är inte ”lilla bandyn”, som vissa säger. Det finns ett jätteintresse, säger Campese.

15 748 åskådare såg årets SM-final mellan VSK Bandy och Villa Lidköping. Snittet på tre hemmamatcher för VSK i semifinalserien mot Sandviken låg på 4 777. Villa Lidköping hade ett snitt i semifinalserien på 4 801 över två hemmamatcher.

– Topparna är väldigt höga. Sedan skulle vi vilja ha det lite jämnare överlag och under seriespel. Man märker hur extremt mycket intresset stiger under slutspelet. Det som känns bra är att alla klubbar står bakom det här tillsammans och planen är att det inom fem år ska ha skett en rejäl utveckling på publiksidan, säger Campese.

Mer läsning