Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbel glädje för Olov Englund i Kalix: "Fruktansvärt roligt att spela bandy"

/

Det blev en dag att minnas för Olov Englund.
Först uttagen i VM-truppen – sedan bröt Kalix en lång förlustsvit.
– Det är såklart jätteroligt. Det blir en extra boost, säger 32-åringen.

Annons

Uppladdningen stördes dock rejält av att Kalix tvingades flytta hemmamatchen på grund av den stränga kylan i Norrbotten.

Flera hårda ord delades ut innan det stod klart att matchen skulle spelas i Relitahallen i Uppsala klockan 14.20 på eftermiddagen och inför en publiksiffra på blott 34 åskådare.

Men efter slutsignalen kunde Olov Englund och hela Kalix glädja sig åt två poäng.

– Det är klart att det känns skönt. Vi behövde få vinna en gång. Jag tycker att vi kunde koppla bort det som varit ganska bra. Det var inte optimalt, så klart, för föreningen ekonomiskt. Men vi kunde bara gilla läget och köra efter de direktiv som blev, säger Olov Englund.

Varför vinner ni idag?

– Vi hade bra variation i spelet. Vi hotade Broberg både i det långa spelet och höll sedan i och ägde boll. Sen tycker jag att vi också hade bra koll i defensiven.

LÄS MER: Broberg föll tungt: "Spelar vi så här har vi inget i slutspel att göra"

Senaste gången Kalix vann en match i elitserien var den 27 november. Genom segern närmar sig nu Kalix lagen ovanför kvalstrecket. Efter onsdagskvällens övriga matcher skiljer det fem poäng upp till Kungälv på tiondeplats i elitserietabellen.

– Det är inget vi tänker på. De är en match i taget och det är fruktansvärt roligt att spela bandy när man vinner. Sen får vi se vad som händer. Men spelar vi så här kan det säkert bli någon poäng till.

LÄS MER: Efter matchflytten – Broberg kompenserar Kalix ekonomiskt: "Utan att vi egentligen behöver"

Kalix lämnade Uppsala direkt efter matchen och tog flyget norrut igen. Trots att Västerås och Tillberga väntar på bortaplan under fredag och söndag.

– Alla i laget jobbar heltid. Men det är bara hem och köra en dag, vara med familjen och sedan ner till Västerås igen. Det är intensivt, men det ska det också vara den här tiden.

Olov Englund kunde också glädja sig åt en plats i VM-truppen som presenterades tidigare under dagen på en presskonferens i Stockholm.

– Det är såklart jätteroligt. Det blir en extra boost. Jag ville verkligen vara där med tanke på att jag varit med förut. Jag känner att jag kan bidra med någonting.

LÄS MER: Kalix tränare i ny attack: "Vi går Gais öde till mötes och förbundet knuffar på"

LÄS MER: Så gick Kalix–Broberg minut för minut

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning