Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbel glädje för SAIK: "Jäkligt skönt"

/
  • SAIK hade inga problem att slå ut Broberg i kvartsfinalserien. 3–0 i matcher – och nu väntar antigen Hammarby eller Vänersborg i semifinalen. Här jublar Linus Forslund efter Daniel Mossbergs hörnmål.

Först kunde Patrik Nilsson jubla över röntgenplåtarna.
Sedan såg skyttekungen sitt lag enkelt ta sig vidare till SM-semifinal.
– Jäkligt skönt att det inte var någon allvarlig skada, säger Nilsson efter 7–1-segern.

Annons

Patrik Nilsson hade med andra ord en minst sagt trevlig torsdag. Dagen började med att han fick ett positivt svar på den magnetkameraundersökning som gjordes i Stockholm på det skadade knäet.

– Jag var faktiskt ganska orolig innan. Det var en kraftig smäll jag åkte på, men nu hade jag lite flyt för en gångs skull. Det visade sig att ingenting var skadat i knäet. Jag har bara fått en kraftig blödning, förklarar en lättad Patrik Nilsson, som satt på läktaren och såg sitt SAIK vinna mot Broberg med 7–1 – och för 21:a året i rad ta sig vidare till SM-semifinal.

– Grabbarna gjorde en riktigt bra match. Broberg lyckades knappt skapa någonting, summerar Nilsson, som inte behövde vara speciellt nervös uppe på läktaren.

För efter nio minuter stod det 2–0 till SAIK efter mål av Erik Pettersson och Rasmus Forslund.

Och när den första halvleken var över stod det 4–1.

Broberg hade inga ess i rockärmen i den andra halvleken, utan de regerande mästarna kunde mycket komfortabelt spela av matchen.

– Vi gjorde en jättestabil insats och kontrollerande den här matchen från början till slut. Vårt försvarsspel var fantastiskt bra, sa SAIK-tränaren Stefan "Dino" Söderholm nöjt.

Förra årets kvartsfinalserie mellan SAIK och Broberg gick till en femte avgörande match. Nu tog alltså Brobergs resa slut redan efter den tredje matchen.

Patrik Nilsson var imponerad av sina lagkamrater – och speciellt försvarsspelet. På 270 matchminuter har SAIK endast släppt in en straff, ett hörnmål och ett spelmål.

– Det har varit fantastiskt stabilt i alla tre matcherna. Det är givetvis en trygghet, men vi kommer definitivt att sättas på större prov i semifinalen, förklarar han.

Vinnaren av skytteligan hoppas vara redo för spel igen till den första SM-semifinalen – som spelas nästa fredag.

– Jag kommer att gå på is redan i morgon (läs i dag) för att känna mig för lite. Jag har svårt att se att jag inte kommer kunna spela nästa fredag. Det viktigaste är att få ner svullnaden, sedan är det bara att köra.

Vilket lag som väntar där återstår att se. Kvartsfinalserien mellan Vänersborg och Hammarby ser ut att bli en riktig nagelbitare. Stockholmarna vann med 6–1 i går och leder med 2–1 i matcher.

Nilsson har ingen drömmotståndare.

– Helt ärligt så spelar det inte så stor roll vilket lag det blir. Det är två bra lag.

Du spelade i Hammarby förra säsongen. Skulle det inte kittla lite extra att få möta dem?

– Nja, när jag mötte dem i första matchen den här säsongen så var det lite speciellt. Nu har jag fått det överstökat och skulle det bli "Bajen" är det inget som kommer att påverka mig.

Söderholm:

– Vi mötte Vänersborg i den sista omgången (SAIK-seger med 5–4), och dom är ett försvarsstarkt lag med bra fart. Hammarby är ett mer rutinerat slutspelslag. Någon favoritmotståndare har vi inte.

Hur ser uppladdningen ut inför den första semin?

– Nu får vi samla lite krafter. Först med en lugnare period, sedan kan vi trycka på i början på nästa vecka.

Mer läsning