Tisdag 23 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla landskamper i Vetlanda i höst: "Känns kanon att få de här matcherna"

Vetlanda BK arrangerar landslagsveckan i höst. Nu är det klart att Sverige och Finland möts i dubbelmöten i Sapa Arena. Det finska herrlandslaget kommer även att möta Vetlanda BK, enligt ett pressmeddelande från klubben.

Annons

4-10 september arrangeras en landslagsvecka i Vetlanda. Då kommer Sveriges samtliga bandylandslag att ha läger på orten.

På torsdagen kommunicerade Vetlanda BK att svenska herrlandslaget kommer att möta Finland vid två tillfällen, 9 och 10 september, i Sapa Arena som firar fem år i höst.

11 september ställs Finland mot värdklubben Vetlanda BK.

– För oss är det givetvis jätteroligt med landskamper i samband med vårt femårsjubileum, säger Håkan Edvardsson, vd för Vetlanda Arena AB, i ett pressmeddelande.

– Det känns också roligt att bandypubliken i Vetlanda får möjligheten att stifta bekantskap med våra landslag - inklusive våra allra bästa spelare i herrlandslaget, säger Vetlanda BK:s ordförande Carl-Gunnar Jonasson.

För Sveriges förbundskapten Svenne Olsson blir det en rivstart på landslagssäsongen.

– Vi har efterfrågat fler landskamper, så det känns kanon att få de här matcherna med perfekta förutsättningar i Vetlanda och ett motstånd av hög klass, säger han i pressmeddelandet.

Finlands förbundskapten Antti Parviainen:

– Det betyder riktigt mycket för oss. Någon kanske tycker det är för tidigt att spela landskamper redan i september men jag ser det som inspirerande för spelarna och för oss tränare. Vi får en längre säsong och samtidigt stör vi inte klubbarna i deras förberedelser till säsongen.

Mer läsning