Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla straffmål i slutminuterna – så skrev Tellus in sig i historieböckerna med första segern: "Bara släppa alla tankar och skjuta"

Tellus har tagit sin första seger i Elitserien.
Stor hjälte blev 19-årige William Hallberg, med två straffmål i matchens slutminuter.
– Historieböcker och historieböcker vet jag inte. Men det är kul att få göra det, säger Hallberg efter matchen.

Annons

William Hallbergs första straff var otagbar för Kevin Sterner – och gav Tellus en historisk seger.

3-3. Fem minuter kvar att spela.

Bollen ligger på straffpunkten för Tellus, och vid den står William Hallberg.

I potten: Tellus första seger i Elitserien någonsin.

– Jag försöker att inte tänka så mycket. Bara släppa alla tankar och skjuta, berättar Hallberg efter matchen.

Och det var precis vad han gjorde. Tillbergamålvakten Kevin Sterner var chanslös på straffen, när William Hallberg skrev in sig i historieböckerna som den som sköt Tellus till klubbens första elitserieseger i historien.

– Historieböcker och historieböcker vet jag inte. Men det är kul att få göra det, säger Hallberg efter den historiska segern och fortsätter:

– Det är jävligt skönt att äntligen få vinna igen, underbart. Jag tycker att det är en riktig krigarinsats av oss i dag. Spelet funkar väl inte jättebra, men vi krigar oss till lägena och det räcker.

På tilläggstid fick Hallberg – som kommer vakna som 20-åring dagen efter den historiska segern – dessutom ytterligare en möjlighet från straffpunkten. Han satte även dit den, till 5-3 som också blev slutresultatet. Men det var kanske med bandygudarnas försyn.

– Ja, det är ju en jävla skitträff, men det var våran dag i dag… Det var våran dag i dag, så den slank in den med.

Glädjen var givetvis stor i Tellus efter segern.

Även i Tellus förra match var laget nära att plocka hem den första elitseriesegern. Men trots det kände sig Hallberg inte orolig när matchen länge stod och vägde vid ställningen 3-3 i den andra halvleken.

– Nej, alltså, jag är rätt trygg hela matchen i princip. Jag vet att vi har bra defensiv och en väldigt bra målvakt som håller tätt bakåt, så jag är aldrig riktigt orolig. Jag känner mig trygg i spelet och med försvaret.

Det var annars Tillberga som inledde klart bäst i matchen, där Västeråsarna tog ledningen med 2-0. Därefter kom vändningen, och Tellus hade 3-2 innan halvtid.

– I början är vi jättedåliga. Vi är inte synkade, anfallsspelet funkar inte alls, vi tappar boll och slår felpassningar. Första 15-20 var bedrövligt dåligt, men sen spelade vi upp oss.

Mer läsning