Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duon förlänger med Edsbyn

/

Efter några minusposter kunde Edsbyn på fredagen presentera mer glädjande besked.
Nya kontrakt med två viktiga pjäser ur olika generationer.
36-årige Daniel Liw och 21-årige Martin Frid har båda skrivit på för tre år (2+1).

Annons

– Nä, inget annat var aktuellt. Det känns rätt naturligt att skriva på för Edsbyn. Jag trivs så bra här, som jag alltid har gjort, säger framtidsliraren Martin Frid.

En kraftfull 21-åring som klev upp i A-laget som 16-åring, och som i den gångna säsongens något omstuvade lag fick en ny och mer defensiv roll på mittfältet.

– Det var ju lite annorlunda och ovant, men det gick rätt bra det med. Rent allmänt känns det som att jag blir lite bättre för varje säsong, säger Frid – en skridskosark lirare med en genombrottskraft som få andra.

Om du själv får välja, vilken roll vill du helst ha i laget?

– Huvudsaken är att få vara mycket delaktig i spelet, kan jag känna. Och då är det ju på mittfältet jag vill vara. Och får jag önska något mer, så spelar jag gärna lite mer offensivt, säger Martin Frid, redo att anpassa sig till de förutsättningar som ges i varje säsong.

– Så är det ju, med den typ av spelare vi hade den här säsongen, passade jag bäst i den roll jag fick. Vi får se hur det blir nästa säsong.

Klart är att här finns sällsynta kvaliteter, och möjligheten att utveckla en offensiv powermittfältare.

Daniel Liw är en veteran som har sett många spelare komma och gå, men sällan en så speciell karaktär som Martin Frid.

– Rakt över en bandyplan finns ingen som åker snabbare än Martin, så är det bara. Han har en fruktansvärd kraft och utväxling i sina långa ben, en grym fysik. Men det gäller ju också att få ihop alla bitar i spelet också, säger 36-årige Liw – som har stenkoll på helheten – och fortfarande brinner för bandy.

– Jag har sagt det förr, men de senaste åren känns kroppen bättre än när jag var runt 30 år. Så nej, jag tvekade inte att satsa vidare, säger Liw om sitt nya treårskontrakt.

– Jag vet att det finns mer att kräma ur, och det känns också bra med en långsiktig satsning. Hallen har såklart sin betydelse, det spar energi att kunna gå tidigt på is varje år, säger Liw.

Då känns de senaste spelartappen mindre bra.

Både Jimmy Jansson och Felix Pherson lämnar laget, och Simon Jansson kan vara på väg till Västerås.

– Visst är det olyckligt att vi tappar flera spelare, särskilt i den åldern när alla satsning ska börja bära rejält med frukt. Nu har vi några vassa lirare på väg, som Oscar Wikblad och Edvard Sigfridsson. Men det är klart, tappar vi Simon Jansson också så bör vi få in något nytt i laget också. Men det är ju inte min grej att lösa, säger Daniel Liw – och poängterar att Edsbyn ändå fått ett fränt nytillskott på ledarsidan med bröderna Ola och Hans-Elis Johansson.

– Det är så härligt att de brinner så för Edsbyn, att de väljer att vara här när de lätt skulle kunna vara någon annanstans.

Bandypuls har, utan framgång, sökt Edsbyns sportchef Stefan Karlsson för en kommentar till läget just nu.

I ett pressmeddelande konstaterar klubben att både Martin Frid och Daniel Liw är "viktiga kuggar" och att " Båda är genuina Edsbyprodukter och väldigt viktiga i vår klubbs framtida satsning".

Mer läsning