Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edling glödhet mot Tillberga

/
  • Jonas Edling gjorde fem av Edsbyns åtta mål i mötet med Tillberga.

Edsbyn fick inte spelet att stämma helt – trots det körde laget över Tillberga med 8–3.
Hetast av alla var lagkaptenen Jonas Edling som svarade för fem mål.
– Skönt att känna att bollarna sitter, säger 31-åringen.

Annons

Det var ett tag sedan Jonas Edling gjorde fem mål i en och samma match. När vi drar oss till minnes blir det till att backa några år – till 2007 och en match borta mot Villa-Lidköping.

– Det är alltid kul att göra lite mål. Skönt också att vi vinner, säger Jonas Edling, som trots segern inte var helt nöjd med Edsbyns spel.

– Nej, Vi får inte till det riktigt, det fattas nån nivå och vi hamnar mycket en och en.

Trots det så blev det en rätt lugn resa mot jumbon Tillberga – och en rolig sådan för Edling som inledde målskyttet med att göra 1–0 efter sex minuter då han rakade in ett inspel från Hans Andersson.

Sedan rasade det på för Edsbyns anfallare.

2–1 satte han på hörna i 19:e minuten, 3–1 på straff efter 21 minuter och sedan 4–2 på passning från Daniel Liw i 36:e minuten.

Tillberga stretade på bra i första halvlek och öppnade, liksom mot Västerås senast, med att jaga stenhårt i inledningen av matchen.

– Vi hade koll på att de kanske skulle göra så, och vi löste det bra tycker jag, säger Jonas Edling.

Han avslutade sin målshow med att göra 6–2 dryga kvarten in i andra halvlek, en boll han fick sedan Daniel Jonsson drivit in och tacklats hårt i Tillbergas straffområde.

I matchens slutminuter kunde sedan Felix Pherson, frispelad av Daniel Jonsson, göra 7–3 och på tilläggstid fastställde Jimmy Jansson 8–3.

– De är aldrig nära egentligen och det är starkt av oss att vinna med 8–3 trots att det fattas lite i vårt spel. Det fattas ju lite matcher på några i laget också, så vi kommer bli bättre, säger Jonas Edling.

Edsbyn avslutar elitserien med att möta Kungälv på bortais på tisdag. Där räcker det med oavgjort för att säkra tredjeplatsen i tabellen.

– Vi åker dit med känslan att vi har mycket att spela för, men Kungälv krigar ju för att undvika kval, så det blir en tuff match, säger Jonas Edling.

Mer läsning