Tisdag 23 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edling inför kvartsfinal 3: "Jag kan lova att Edsbyn kommer gasa hårdare"

/

Edsbyn har tappat tryck i matcherna mot Bollnäs.
En nyckel för att vända den trenden är att fler drivande spelare vaknar.
– Vi måste våga spela ut så att Bollnäs får jobba mer i sin defensiv, säger lagkaptenen Jonas Edling.

Annons

Hans Andersson har levererat bandy på hög nivå under hela säsongen.

Men det krävs att fler utmanar för att Edsbyn ska nå en semifinal. Daniel Burvall-Jonsson är en spelare som brukar ta den rollen och vara en drivande pjäs i Edsbyns offensiv. Men långa stunder den här säsongen har 33-åringen inte fått spelet att stämma. Men i tisdagens möte i Svenska Fönster Arena kunde det ändå anas en formstegring. Men det behövs fler snäpp.

LÄS MER: Edsbyn måste hitta en bredare offensiv

– Ja, det inte bra om man säger så, vi är inte alls nöjda med vår insats och vi har inget tryck i vårt spel. Det blev lätt för Bollnäs, det blir väl enkelt att försvara sig mot oss, säger Jonas Edling, som inte heller var nöjd med den halvhjärtade forcering som Edsbyn försökte sig på i andra halvlek.

TV: Se målen från kvartsfinal 2

– De leder ju med ett par mål och när vi börjar köra lite så får de kontra och göra mål.

Efter tisdagens 3–7-förlust så stängde Edsbyn in sig för att prata igenom matchen.

– Just efter konstaterar man bara vad om hänt, då sade vi mest att det är 1–1 i matcher och att det lever. Det blir dagen efter man går igenom vad som gick fel, säger Jonas Edling.

Han medger också att spelarna coachas rätt intensivt av både Thomas Liw och Ola Johansson som jobbar med att få laget att hitta rätt väg framåt.

TV: Hägglund och Axmans analys från Edsbyn

– Det är mycket hur vi ska tänka och så.

Det har bara blivit mål på fasta situationer. Oroar det?

– Det är skit samma egentligen om vi gör mål på hörna eller spelmål, bara vi gör fler än dem. Men jag tror att det kommer att komma om vi jobbar på.

Det är lätt att prata om att jobba hårdare och få med fler spelare offensivt. Nu måste det även ske i praktiken, och det håller Jonas Edling med om.

– Vi måste släppa loss betydligt mer i vårt spel och våga spela ut fullt ut så att Bollnäs måste jobba i sin defensiv. Jag kan lova att Edsbyn kommer gasa hårdare på torsdag (i dag).

Vad ser du för matchbild framför dig?

– Vi har på något vis alltid trivts bra på Sävstaås, och gjort så genom många år och haft lättare där än hemma mot dem. Känslan är att det kommer bli lite mer fysiskt ju längre det går och att det här kan gå långt, vi siktar på två raka segrar nu.

Mer läsning