Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edling: "Kuzbassmatchen förstörde det"

Edsbyn får i stället för final rikta in sig på spel om femte plats mot Broberg i morgon (söndag) efter förlust mot Zorkij med 4–5.
– Det var den där Kuzbassmatchen som förstörde det, säger Edsbyns lagkapten Jonas Edling efter matchen.

Annons

Förutom att Mattias Hammarström gav Edsbyn ledningen var det ett ständigt jagande för Edsbyn mot Zorkij, som efter det hamnade i ettmålsunderläge vid tre tillfällen under matchen.

– Det blev för jobbigt att jaga genom hela matchen, ändå tycker jag som att det känns som vi har chansen att ta oss in och kunna ta ledningen i den andra halvleken vid 3–3, säger Edling.

3–3-målet på straff som kom från just Edling gav Edsbyn – som behövde seger för att komma tvåa i gruppen – nytt hopp med knappt 20 minuter kvar. Men när samme Edling en stund senare åkte på en tio-minutersutvisning passade Zorkij på att på nytt ta ledningen.

På övertid kom nästa straffsituation. Då var det junioren Oscar Wikblads tur. Han darrade inte det minsta och satte 4–4-bollen och hoppet levde för en stund. Efter att Edsbyn satsade allt framåt öppnades ytor åt andra hållet, där Zorkij i den 96:e minuten definitivt kunde sänka ned Edsbyn på en tredjeplats i gruppen efter att Alexander Bazdyrev slagit in en straffretur.

Edsbyn spelade precis som tidigare med fem juniorer i laget. Och kaptenen Edling själv hyllar dem efter insatsen så här långt in i turneringen.

– Klart vi saknar våra spelare som är borta, men samtidigt får de här juniorerna chansen och jag tycker att de gör det. De gör ett jättebra jobb. Det är kul att se, säger han.

Här följer du lördagens Champions Cup live

Mer läsning