Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edling sköt tänderna av Jansson

/
  • Simon Jansson blev knockad av Jonas Edlings skott, och drabbades av plötslig tandlossning, i lördagens kvartsfinal.

Det gjorde ont att förlora första kvarten på hemmais.
För Edsbyn i allmänhet – och Simon Jansson i synnerhet.
– Jag trodde hela käken var kraschad, säger forwarden som tappade fyra tänder när han fick lagkamraten Jonas Edlings kanonskott rätt på munnen.

Annons

Det var ingenting som fungerade som vanligt för Edsbyn i lördagens första kvartsfinal mot Villa Lidköping.

Och för Simon Jansson blev det allra värst.

– Jag fick en skridsko på munnen för några år sedan, och nu det här, säger 24-åringen, som hade lätt att hålla sig för skratt på söndagen.

Det var när Edsbyn försökte trycka på för en kvittering – med 20 minuter kvar och i underläge 0–2 – som stjärnsmällen kom.

– Jag såg att Jonas Edling fick läge för skott strax utanför straffområdet, och vände upp mot mål vid straffpunkten för att vara med på en retur, berättar Jansson, som plötsligt skulle befinna sig i en skottlinje där ingen vill vara – knappt ens en målvakt.

– I just det läget blev jag crosscheckad hårt av en försvarare, och tappade balansen. Jag tittade upp snabbt och såg bollen komma, men hann bara tänka nej, nej. Sedan small det, berättar Jansson, som alltså olyckligtvis stoppade Edlings närskott med – tänderna!

– Jonas berättade att han dessutom fick på en riktig kalasträff, bollen var typ på väg mot krysset. Jag trodde först att hela käken var kraschad, det kändes så. Sedan fick jag spotta tandflisor hela vägen till båset, det blödde rätt bra också, säger Simon Jansson, som snabbt gjorde en läkarkoll av munnen.

– Men det var inget direkt sår, och jag kände knappt någon smärta heller. Det var ju bra påslag med adrenalin mitt i matchen, så jag körde vidare.

Det visade sig att fyra tänder var närapå helt bortskjutna. Och tidigt på söndagen blev ett att uppsöka tandläkare.

– Det blev tillfälliga lagningar med komposit, och nu ser det okej ut igen. Men det gör bra ont när bedövingen börjat släppa, och jag får inte äta någon fast föda på ett tag, säger Simon Jansson på söndag eftermiddag.

Det är ingen fara för spel i tisdagens andra kvartsfinal i Lidköping, då Jansson hoppas på bättre bett i spelet för egen del och laget.

– Vi fick inte alls ut vårt bästa i lördags, jag tror vi pumpade oss lite för mycket. Det blev för stressat efter deras första mål, vi blev så ivriga och ville kvittera direkt. Samtidigt var Villa bra och gjorde det svårt för oss, säger Simon Jansson – som hoppas och tror på en bättre insats i Sparbanken Lidköping Arena.

– Vi fick inte med oss allt i spelet, och det sitter så mycket i skallarna. Kan vi hitta en bättre balans och komma upp i nivå igen, då ska de få jobba hårt...

Mer läsning