Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edlund återvänder till SAIK

/
  • Christoffer Edlund återvänder till SAIK efter ett år i Jenisej.

Christoffer Edlund avslutar äventyret i Ryssland.
Skyttekungen vänder hem till SAIK.
– Just nu känns Sandviken som mitt hem, säger han till Bandypuls.

Annons

Christoffer Edlund fick för tre veckor sedan tillökning i familjen. Med sambo och två barn hemma i Sandviken väljer han nu att flytta hem igen.

– Det gör det lite svårare att bara köra på i Ryssland. Jag har valt mellan Jenisej och SAIK i dagarna, men kom fram till att det här var bästa alternativet.

Tiden i Ryssland har varit bra. Efter ett år i Jenisej återvänder han till SAIK som rysk ligamästare och skytteligavinnare.

– Det har varit väldigt bra bandymässigt. Föreningen har tagit hand om mig. Det var en liten utmaning, men också väldigt häftigt.

Skulle du kunna tänka dig att göra fler säsonger i Ryssland?

– Jo, det skulle jag, men med en annan lösning med familjen i så fall.

Anfallaren har ett år kvar på kontraktet med SAIK, men han öppnar även för att fortsätta i klubben i framtiden.

– Jag har haft fem fantastiska år i SAIK. Det känns väldigt bra att komma hem. Jag kommer fortsätta här om föreningen vill det.

SAIK:s tränare Anders Jakobsson är förstås nöjd.

– Vi får tillbaka en kille som åkt över till Ryssland och vunnit skytteligan. Han är nog världens bästa målskytt, eller i alla fall en av de bästa. Han har hålilt en oerhört hög nivå senaste åren, säger han.

Anders Jakobsson har sett en hel del rysk bandy den gångna säsongen. Han har sett en Christoffer Edlund som tagit ytterligare kliv i sin utveckling.

– Han har varit fantastisk, och utvecklats framför allt i spelet en mot en. Där är han riktigt vass nu.

Christoffer Edlund:

– Jag har haft mycket tid där borta, och lagt mycket kraft på bandyn. Det har nog utvecklat mig. Jag hoppas kunna bibehålla det i SAIK. Det känns också som att jag har mer energi nu än när jag lämnade.

Med Christoffer Edlund tillbaka kommer SAIK ha inte mindre än tre potentiella skytteligavinnare i anfallet. Förutom Edlund finns målsprutorna Erik Pettersson och Patrik Nilsson. En trio som tillsammans gjort 1033 mål för SAIK enligt klubben.

– Det ska bli jättekul att spela ihop med dom. Vi har ju spelat ihop i landslaget tidigare också, säger Christoffer Edlund.

Det låter som det är upplagt för målrekord.

– Allra viktigast är det att vi får ihop ett bra lag. Sen om vi gör fem eller tio mål, det spelar mindre roll.

Ledarna i SAIK har nu tillgång till en uppsjö av vassa anfallsvapen. Exakt hur laget ska formeras har inte Anders Jakobsson klart för sig än.

– Mossberg kommer inte spela ytterhalv. Vi har många bra offensiva spelare, sen om de spelar som anfallare eller mittfältare får vi se.

Mer läsning