Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edlunds show sänkte Edsbyn: "De får lägen hela tiden"

/
  • Erik Pettersson och Sandviken blev för tunga för Edsbyn när lagen möttes i Göransson Arena på söndagen.

Christoffer Edlund hade show och gjorde sex mål.
Då kom också Edsbyns största förlust på flera säsonger.
– Jag har aldrig varit med om att vi släppt in 10 mål under mina år, säger tränaren Thomas Liw.

Annons

Att Sandviken har Sveriges vassaste anfall vet alla vid det här laget. På söndagen så visade laget det även i praktiken då man bjöd hemmapubliken på en redig målfest.

Men man var inte ensamma om att leverera. Edsbyn var inte dåligt – men hade ingen Christoffer Edlund i laget. Det var det stora skillnaden.

– Vad ska jag säga... vi får inte grepp om dem i vårt försvarsspel även om det blev bättre efter vår timeout. Men det kändes aldrig bra, säger Thomas Liw, och får medhåll från lagkaptenen och anfallaren Jonas Edling.

– Sex mål på SAIK borta är bra, men tio bakåt är inte bra. Det blev en knepig match med öppna spjäll åt alla håll. Vi gör ingen bra försvarsinsats, de får lägen hela tiden, säger han.

TV: Snabbanalys efter mötet i Sandviken

Edsbyn fick annars en bra start då Mattias Andersson dunkade in 1–0 redan efter fem minuter. Men sedan vände SAIK och gick upp till 3–1 innan 20 minuters spel.

Edsbyn tog då timeout och fick bättre ordning på spelet. De gav även två reduceringar genom Oskar Wikblad och Daniel Burvall-Jonsson.

Men då, vid ställningen 4–3 till SAIK, klev Christoffer Edluind fram och satte 5–3. Och det mönstret höll i sig matchen igenom. När hemmalaget såg ut att ha kopplat greppet kom Edsbyn tillbaka och skapade nerv, bara för att se Edlund pricka in ännu ett mål för SAIK. Målfesten höll sedan i sig och slutade först vid 10–6.

De två sista Edsbymålen genom Jonas Edling.

– Det har känts bra hela veckan och det är skönt att känna att man startar på en hög nivå i år. Sista målet var en bra smäll, man vet ju på ett ungefär var målet är, säger han om sitt 6–9 då han knackade upp en boll i nättaket med ryggen mot mål.

Hur vill du summera er insats?

– Vi gav aldrig upp och kämpade och slet och får ju kontakt några gånger. Men de vinner rättvist. Det gäller att hitta en lösning på hur man ska slå dem till nästa möte, för det är ju inga övermänniskor vi möter.

LÄS MER: Edling skadefri och laddad

Thomas Liw igen:

– Vi visste att vi behövde göra lite mål för att vinna, och det gör vi. Men vi räckte inte i dag, vi får credda SAIK, för det är inte bara att rulla upp oss och göra tio mål, det är inte många lag som klarar det.

LÄS MER: Tabell och resultat från elitserien

Mer läsning