Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyikonen aktuell för sensationell comeback

/

Efter 26 säsonger på elitnivå sade kroppen ifrån.
Men nu är 43-årige Magnus "Kuben" Olsson redo för en sensationell comeback – den här gången på allvar.
– Min känsla är att jag åker bättre skridsko än de sista åren jag spelade, säger Edsbyikonen.

Annons

Efter säsongen 2012/2013 sade Magnus Olsson tack och hej till bandy på elitnivå, fick tröjan hissad i Svenska Fönster Arena och klev in som assisterande tränare i Edsbyn.

2014/2015 blev det några matcher för att täcka upp när sjukdomar härjade i Edsbyns trupp. Samma vår genomgick "Kuben" en operation där båda höftkulorna byttes ut.

Och efter det har allt vänt.

– Det var väl inte ett helt frivilligt beslut att sluta eftersom kroppen sagt ifrån. Hade jag vetat tidigare att en sån här operation varit så smidig hade jag gjort det tidigare, jag hade inte kunnat drömma om att det skulle bli så här bra. Då 2013 fanns bara ett läge – att sluta, säger Magnus Olsson, som nu alltså öppnar upp för en sensationell comeback.

– Ja, jag är väl tillgänglig, jag är med och tränar och kör för fullt med A-laget varje träning. Kroppen känns bra efter operationen, det har resulterat att jag kan träna igen på allvar, jag kunde egentligen inte åka alls sista året jag spelade. Det gjorde så ont

Hur bra form är du i?

– Det är svårt att säga, men min känsla är att jag åker bättre skridsko än de sista åren jag spelade. Och nu har man acklimatiserat sig och hänger med i tempot också, förra året när jag började träna lite igen så var det en liten chock att allt gick så fort.

Så du siktar på spel i vinter?

– Vi får se till World Cup vad som sker med skador och sjukdomar. Dörren får stå halvöppen. Det vore kul att få göra några matcher, grundkärnan till att jag är med är ju för att jag tycker det är hur kul som helst att spela bandy. Ska man spela måste man ju kunna prestera också, och jag tänker vara välpreparerad om det skulle bli något.

En annan anledning till att "Kuben" är på väg tillbaka igen är långtidsskadan på Joel Edling, som väntas bli borta till nyår . Ett tungt avbräck för Edsbyn som därmed tappar förra säsongens bäste poängplockare, och hålet efter honom är stort.

– Vi har ju ingen bred trupp och när han är konstant borta så blir det känsligt om någon mer är skadad. Vi är känsliga för sjukdomar och skador. Då är det ju bra om jag kan gå in som hjälpgumma, säger Magnus Olsson.

Edsbyn kommer spela både i Svenska Cupen och World Cup, och ett gott besked inför de båda uppgifterna är att mittfältsveteranen Daniel Liw åter är aktuell för spel efter sin axelskada.

– Det är inte helt borta att Daniel spelar, han är på is igen och vi tror på honom. Vi får se hur axeln reagerar. Men vi hoppas på honom redan till Svenska Cupen, det är en viktig spelare för oss som håller hög elitserieklass, säger Magnus Olsson.

Och för honom själv är det bara att nöta på och förbereda sig för comeback. I så fall blir det "Kubens" 28:e säsong. Ett svårslaget rekord.

– Det känns fantastiskt och underbart att vara med igen.

Mer läsning