Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn dominerade mot Vänersborg: "De har fullt sjå att komma över halva planen"

/

Det är en bit kvar till monstersviten från guldåren.
Men sju raka hemmasegrar imponerar.
– Det skickar ju ut signaler till andra lag som ska hit, säger Edsbyns veteran Daniel Liw efter 6–2-segern mot Vänersborg.

Annons

Vänersborg har visat fina kvalitéer i elitserien. Men laget visade inte upp något av det i Svenska Fönster Arena. Edsbyn förde matchen från start och gav aldrig sina gäster något andrum.

TV: Se Hägglund och Axmans snabbanalys från matchen

Särskilt tydligt illustrerat av hur isen såg ut när domaren Ulrik Bergman blåste av matchen.

– I andra har de fullt sjå att komma över halva plan, vi störde dem högt och när vi tog om gjorde vi det på deras sida, vår halva var ju som nyspolad och det var helt uppåkt på deras sida, säger Daniel Liw.

Den kollektiva insatsen från Edsbyn var snudd på felfri och man lät aldrig spelare som Christoffer Fagerström eller Emil Viklund komma igång på allvar.

TV: Se målen som sänkte Vänersborg

Dessutom kom det leverans på hörnorna. Nio stycken gav tre mål vilket är en rätt imponerande siffra. Dessutom så skapade laget en hel del chanser.

– Det är lite oroväckande när vi skapar så mycket men inte får in dem. Men vi har bra skytte och det ger en trygghet. Vi gör en jättebra match och spelar brett och kontrollerat, säger Daniel Liw, som själv fick ett jätteläge i andra halvlek.

– Jag kom ren och hade tre meter till mål och sköt över. Jag såg att den satt i taket innan jag sköt, men det gjorde den inte.

KRÖNIKA: Fredrik Mix analyserar i halvtid

Det ser ut som om du spelade lite mer som du gjorde förr. Lite rakare?

– Ja, kanske det... Det känns i alla fall bra.

Edsbyn hade 3–1 i paus och kontrollerade sedan matchen fram till seger med stabila 6–3. För Daniel Liw var det en speciell match då han för första gången spelade tillsammans med brorsonen Matteus.

– Det var skoj spela med honom, och kul för honom att vara med runt en match överhuvud taget. Det jag såg var bra, han hade nån bollkontakt och såg bekväm ut, säger Daniel Liw.

Kommer du ihåg din egen debut?

– Ja, det är något speciellt som alla måste gå igenom. Jag var lite äldre än Matteus som är 17 år nu. Men jag gjorde ju min debut i Västerås.

Segern var Edsbyns sjunde raka på hemmaplan och ett nog så viktigt verktyg att ha med sig en tät serie. Och det kan betyda en hel del menar Daniel Liw.

– Undermedvetet är det en skön känsla att vi är starka hemma, och det skickar ju signaler till andra lag som ska hit. Det är bara att gå till sig själv hur det kan kännas när man ska till lag som är väldigt starka hemma.

På fredag väntar retur i Arena Vänersborg. Edsbyn åker ner redan på torsdagen, men frågan är om Martin Frid, som enligt uppgift skadade sig på tisdagens träning, kommer följa med. Oavsett så kommer det bli en tuff retur.

– Det är lite annorlunda att spela "back to back", man gör ju bara det en gång under serien, en häftig match att ladda om för. Det brukar vara trätt behagligt att spela där nere, säger Daniel Liw.

Till sist, fick du skäll av domaren i dag. Det ser man inte ofta?

– Jag skällde på honom... nej, jag fick ingen skäll. Inte vad jag vet i alla fall, det var inget jag hörde i alla fall. Jag brukar inte hamna i luven på domarna.

LÄS MER: Så är läget i elitserien just nu

Mer läsning