Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn pressat efter fyra raka förluster – men Liw känner truppens förtroende

/

Fyra raka förluster på slutet.
Men trots den senaste tidens tuffa resultat känner tränaren Thomas Liw truppens fulla förtroende.
– I laget är det bra. På isen vill vi vara bättre, säger han inför bortamötet med Sirius.

Annons

LÄS ÄVEN: Bandypuls utser Veckans lag

Edsbyns tunga period har gjort att laget ramlat ner till en åttondeplats i tabellen. Det har gått snart tre veckor sedan senaste segern – då mot Vänersborg på hemmaplan. Därefter har Edsbyn kammat noll mot Vänersborg (i "returen" på bortaplan), Bollnäs, Broberg och nu senast Västerås SK.

– Alla måste hjälpas åt och visa vägen så att vi börjar ta poäng, annars börjar det bli tight runt strecket (slutspelsstrecket, reds anm.), sade Jonas Edling efter fjärde raka förlusten.

Inför tisdagens bortamöte mot Sirius berättar tränaren Thomas Liw om hur han upplever Edsbyns situationen just nu.

– Vi jobbar tillsammans varje dag och har en bra känsla i gruppen. I laget är det bra, men på isen vill vi vara bättre än vi varit. I nästan alla matcher har vi varit delvis bra, men inte tillräckligt, säger han.

TV: Se höjdpunkterna från Edsbyn–VSK

Från 4–7-förlusten mot VSK tycker Thomas Liw ändå att det finns delar att ta med sig – till exempel en "ganska bra offensiv i första halvlek med rätt många bra anfall". Däremot är han mer kritisk till den håglösa andra halvleken.

– Det analyserar vi och försöker förstå. Jag vill inte säga vad våra analyser mynnar ut i, men vi försöker förstå vad det är som påverkar olika saker. Sedan jobbar vi hårt med det. Nu är vi på banan och ser fram emot nästa match.

Runt sig har Thomas Liw en stor tränarstab bestående av Magnus "Kuben" Olsson, Ola Johansson och Hans Elis Johansson. Som biträdande tränare finns också Mats "Hammarn" Hammarström. Thomas Liw berättar om rollfördelningen:

– Jag och "Kuben" är där varje dag och Ola och Hasse är där ibland, men de står mitt i processen med oss nu. Sedan spelar det inte så stor roll vem som säger vad ut i tidningen.

Ola Johansson var med under gulderan och skötte mycket av snacket i laget då. Vad mer kan du säga om hans roll i dag?

– Han är med i allra högsta grad tillsammans med mig – hur vi lägger upp och genomför snack. Det är inga konstigheter, det är som i de flesta ledarteam.

Det är visserligen "bara" fyra förluster i rad, men raka frågan: Känner ni i ledarstaben att ni har spelarnas fulla förtroende?

– Ja, det känner vi, svarar Thomas Liw kort.

LÄS ÄVEN: Joel Edling tillbaka efter skadehelvetet

Sedan riktar han fullt fokus mot tisdagens uppgift på Studenternas.

– Det är ett tufft läge för oss, det sticker vi inte under stolen med. Men vi ser framåt och vill ta oss vidare och stärkta ur det här, säger Thomas Liw och fortsätter:

– Sirius är aldrig någon lätt match, men vi är sugna på att gå ut och prestera och vinna matcher igen. Det ser ut att vara rätt kyligt ner mot Uppsala, så det blir en vintrig match som ska bli kul att spela. Vi ska försöka vara riktigt bra, för det kommer vi behöva vara. Det är inte så länge sedan de slog Hammarby och gjorde andra bra resultat.

För blott tredje matchen den här säsongen väntas Edsbyn ha samtliga spelare tillgängliga mot Sirius. Smällen som Martin Frid ådrog sig mot VSK visade sig inte vara allvarlig.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning