Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn ska se om sitt bo

/

Ut i kvartsfinal för andra säsongen i rad.
Vad händer nu i Edsbyns IF?
Bandypuls kollade läget med klubbens sportchef Stefan Karlsson.

Annons

Edsbyns tränare Thomas Liw sade tydligt inför den här säsongen att han vill se satsning i Edsbyn, att man ska vidare och nå längre i SM-slutspelet.

Och i elitserien så såg det så ut. Laget presterade stundtals en bandy som inget lag kunde matcha och slutade på en tredjeplats i elitserien.

Men så var det ju slutspel – och liksom i fjol blev det respass efter tre raka förluster mot Villa Lidköping.

– Elitserien gav ju mersmak, det var ju bättre än väntat. Men en besvikelse att åka ur i kvartsfinal igen. Det känn surt och konstigt, men man får gratulera Villa som verkade ta oss på rätt sätt igen, säger Stefan Karlsson.

Nu har det gått snart två veckor sedan det snöpliga uttåget, och för Edsbyns sportchef är jobbet inför kommande säsong i gång.

Bland annat med att knyta upp den här säsongens trupp där det finns några lösa trådar.

– Så är det ju, kontraktsläget är förhållandevis bra, men det finns saker att jobba på. Det är en tredjedel av kontrakten som går ut nu i månadsskiftet. Men jag tycker vi har en stabil grund att stå på, säger han.

En av spelarna vars avtal löper ut med Edsbyn är Simon Jansson, som lär vara ett jagat villebråd av flera toppklubbar.

– Simon är det hård prio att få kvar i Edsbyn, det blir en utmaning. Men samtidigt så är det att om vi tappar nån så måste det ju ersättas utifrån eller från egna leden. Det trycker ju på därifrån också.

Ni har ju spelare i förskingringen med erkänt bra sinne för mål (Mattias Hammarström, Christian Mickelsson och Martin Söderberg). Hur är läget där?

– Det är ju spelare som man kommer ringa och kolla läget med, vi får se framöver vad som händer. De är ju från Edsbyn allihop.

Hur ser strategin ut för Edsbyn framöver: Offensiv, defensiv eller lagom satsning?

– Vi kommer nog strypa lite på storleken på spelartruppen. Ambitionen är att ha laget intakt, men eftersom det alltid är omsättning på spelare kan det ju hända lite saker. Vi har absolut ambitioner att vara ett topp 4-lag även framöver.

Står klubben stark, eller finns det några orosmoln?

– Vi har bra ordning på föreningen, inte minst tack vare vår ungdomsverksamhet där vi står starka och vi har bra koll på ekonomin och den värnar vi om. Men vi har ju en arena också som är en tung bit att driva. Men vi vill ju inte vara utan den.

Stefan Karlsson tillbringade veckoslutet i Storulvån på gränsen mot Norge och laddade batterierna i fyra dagar. Och det kan nog behövas inför en silly season som kan bli fartfylld.

– Det är ju några veckor kvar tills det på allvar drar i gång. Och vi kanske blir tvingade ut på det området beroende på vad som händer i truppen. Då kommer Edsbyn vara med i leken också, säger Stefan Karlsson.

Kittlar det till lite extra att sitta i din position den här årstiden?

– Jodå, det är ju kul som sportchef när man har lite på rulle.

Mer läsning