Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn slirade: "Vetlanda var vasst också"

/
  • Hans Andersson var en av de bättre i ett tämligen blekt Edsbyn, han stod också för passningen till Martins Frids reducering till 2–5.

Hemma bra, men borta sämre.
Det är så här långt Edsbyns svajiga melodi i elitserien.
Eländiga slutminuter på första halvlek, och en lika dålig på andrastart låg bakom onsdagens förlust (3–5) i Vetlanda.
– Där avgörs allt, vi var inte så bra defensivt ikväll, säger vänsterhalven Hans Andersson. ,

Annons

Efter två tämligen enkla hemmasegrar mot Gripen och Tillberga – samt en rejäl förlust borta mot Sandviken – var det dags för Edsbyn att bekänna färg i Sapa Arena.

Det blev då en ganska grå och blek nyans till slut.

De gula hemmalirarna hade mer lyskraft, inte minst Johan Löfstedt och Joakim Andersson.

Profilspelarna som den här gången kom att visa vägen till en ganska så imponerande och snabb vändning.

Det var också Vetlanda som startade bäst inför drygt tusen åskådare i Sapa Arena, där Edsbyn gjort många bra matcher tidigare.

Den här blev ett undantag.

Första kvarten fick Edsbyn lägga all kraft på defensiven, och Erik Persson i buren stod för några svettiga parader. Inte minst när Joakim Andersson kom loss på högerkanten redan i den tredje minuten.

Men ju längre halvleken led, så kunde Edsbyn hitta en bättre rytm och även offensiva hot.

Detta även om laget saknade febersjuke Mattias Hammarström, i stället fick både Mattias Andersson och Magnus "Kuben" Olsson speltid i offensiva roller.

– Då var vi bra på gång, och skapade också en del chanser, säger Hans Andersson.

Edsbyn gjorde också första målet när unge Oscar Wikblad bombade in lagets andra hörna.

Men sedan var det liksom slut på det roliga.

Med två snabba mål på tre minuter hade Joakim Andersson på egen hand vänt på steken strax före paus.

– Det första målet är inget att säga om, det var jag som inte klarade att hänga på Andersson där. Men det andra, då var vi lite väl passiva. Det var lite typiskt också, vi var liksom inte riktigt där i kväll, säger Andersson om målet när Tuomas Mokko fick köra på vänsterkanten och lirka in bollen till Joakim Andersson i straffområdet.

Andra halvlek startade lika illa – med ett snabbt 3–1 på hörna av Johan Löfstedt och bara minuter senare 4–1 när Andreas Lysell plockade ned Löfstedts perfekta lyft.

– Det var tungt, och där gick ju matchen. Problemet var att vi inte riktigt fick till defensiven, då fungerade det inte så bra framåt heller, säger Hans Andersson – som samtidigt vill ge sina motståndare en eloge.

– Alltså, Vetlanda gjorde det väldigt bra och störde oss också. Förluster beror ju inte alltid på att vi själva är skitdåliga, det kan också handla om starkt motstånd. Men samtidigt hade vi inga marginaler med oss heller, vi kunde faktiskt ha fått två straffar.

Edsbyn hade kraft till en slutforcering, men den gav inte mer än en ribbträff av Jonas Edling och ett sent mål av Oscar Jonsson.

– Nu åker vi till Motala och sover, sedan är det full laddning inför Hammarby hemma på fredag. Det brukar alltid bli roliga matcher det, säger rutinerade Hans Andersson, väl medveten om att det finns många poäng kvar att kämpa om.

Mer läsning