Tisdag 23 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn söker trendbrott mot Västerås: "Kan inte gå runt och fundera på det som varit"

/
  • Edsbyns tränare Thomas Liw grubblar inte allt för mycket över förlustsviten, men ser den gärna bruten mot Västerås.

Tre raka förluster i bagaget.
Då laddar Edsbyn för tuffast möjliga uppgift.
– Det är på nästa bara. Vi kan inte fundera på det som har varit, säger Edsbyns tränare Thomas Liw inför lördagens hemmamatch mot Västerås.

Annons

Trendbrottet borde kanske ha kommit i derbyt mot Broberg. Edsbyn hämtade upp ett 0–3-underläge till 3–3 men fick ändå se sig slaget när matchen var över.

Det innebar lagets tredje raka förlust i elitserien, och matcherna kring jul har inte varit några muntra historier för Edsbyn.

LÄS MER: Mix och Hägglunds analys efter derbyt på Hällåsen

– Tre raka förluster, det är fakta. Också har vi en tuff motståndare i Västerås. Men det är på nästa bara, det finns inget annat. Vi kan inte gå runt och fundera på det som har varit, säger Thomas Liw som kan ta med sig mycket av spelet från Brobergsmatchen, både vad det gäller anfall och försvar.

Innan matchen på Hällåsen hade Edsbyn 14 insläppta mål på två matcher, men det skärptes upp mot Broberg.

– Vi hade inte så många målchanser mot oss och jag tror säkert att Broberg tycker att man väl väldigt effektiva. Jag tyckte vi själva hade flera bra chanser också, säger Thomas Liw.

LÄS MER: Edling tillbaka efter skadehelvetet

Lördagens motståndare Västerås hade en segersvit på tolv matcher, innan Sandviken bröt densamma i förra omgången. Räkna därför med två lag som vill hitta tillbaka till vinnarspåret i Svenska Fönster Arena i lördagens match.

– Vi själva är ju ganska revanschsugna. Det är två lag som kommer från förlust, men vi har tre förluster så jag förväntar mig två lag som är väldigt påkopplade. Vi har hemmaplan och ska göra en stark match, säger Thomas Liw.

Ni föll 2–5 borta, vad ska ni göra annorlunda i hemmamatchen?

– Då hade vi en tuff inledning, men spelade oss in i matchen. Sedan tappade vi på slutet igen, men vi brukar göra bra matcher mot Västerås. Det är seriens bästa lag just nu, så det är en stor utmaning.

TABELL: Så är ställningen i elitserien just nu!

Joel Edling gjorde comeback för Edsbyn mot Broberg efter en lång skadefrånvaro. Mot Västerås får han chansen att åter visa upp sig för hemmafansen. Det får också Västerås Simon Jansson, som återvänder till sin gamla hemmaplan.

– Simon är ju alltid spelsugen och säkert ännu mer sugen att möta Edsbyn. Ibland är han för spelsugen också, så vi får se hur han är mot oss, säger Thomas Liw med glimten i ögat och tillägger:

– Men han har varit bra, precis som hela VSK. Det borde bli en bra match, säger han.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning