Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn vägrar förlora

/
  • Jonas Edling och Edsbyn fick kämpa hårt för ett kryss på hemmais.
  • Kärvänligt möte mellan två gamla guldmakare – Jocke Hedqvist och Magnus

En svängig toppmatch var på väg mot ett välgrundat kryss.
Det blev det också – men först efter en rysare på övertid.
– Det var bara att nypa till, viktigt och välförtjänt, säger Joel Edling som fixade poängen (3–3) med bara åtta sekunder kvar mot Vänersborg.

Annons

Edsbyn hade lite av oddsen emot sig även i fredagens hemmafajt mot ett formstarkt Vänersborg, som utmanade Västerås senast.

Borta var sjuka Simon Jansson (som hoppas på spel borta mot Västerås på söndag) och Martin Frid.

Men in kom, återigen, en mycket levande och vital legendar i klubben.

– Det är för jäkla kul att spela, absolut. Och visst, jag känner mig rätt pigg, säger 43-årige Magnus "Kuben" Olsson, som gjorde sin andra match som forwardsavbytare.

Sedan blir han tvungen att krama om en gammal bekant från de ljuva guldåren.

– Det trodde du inte, att du skulle få möta mig igen, säger "Kuben" med ett smil till Vänersborgs skarpskytt Jocke Hedqvist.

Båda hade de sina roller att spela i en ganska så härlig bandykamp i högt tempo och med många skärpta spelare.

"Kuben" Olsson fanns med och bökade i förspelet till Edsbyns ledningsmål, där Oscar Wikblad lirkade fram bollen till friläge för Joel Edling.

Då hade matchen redan bjudit ett gäng heta chanser för båda lagen, och där stod Erik Persson stor och stark i hemmaburen.

Det var ändå ett Edsbyn i medvind som kunde till paus med 2–0 i ryggen efter ett briljant öppnande långpass av Daniel "Popa" Jonsson som gav Felix Pherson fritt fram i slutet av halvleken.

Men ett vasst Vänersborg hade repliker på lut.

Joel Edling drällde med boll och gjorde sitt enda rejäla misstag tidigt i andra halvlek. Problemet var att det var just Jocke Hedqvist som fick det gratisläget, och då smällde det bara till vid Perssons bortre stolpe.

Efter en märklig och strulig situation kunde till slut gästernas urstarke spelmotor Christoffer Fagerström peta in en kvittering.

Lagen bytte sedan chanser och Edsbyn var närmast under ordinarie tid med en fösning i stolpen av Jimmy Jansson.

Men det var Mikko Lukkarila, helt plötsligt och i tredje övertidsminuten, som fick säsongens bästa träff från distans när bollen borrade sig in i krysset.

– Det var ju en rejäl käftsmäll, vi låg på för ett segermål och så kommer den kontringen med bara sekunder kvar. Men vi jobbade på, och strongt av oss att lyckas, säger Magnus "Kuben" Olsson, som var på isen under de dramatiska slutsekunderna när Joel Edling faktiskt hittade den sista luckan till poäng.

– Det var Hasse Andersson som lyfte in bollen, och grabbarna gjorde ett starkt jobb som fick fram bollen. Det var bara att nypa till, säger Joel Edling.

Därmed kan Edsbyn – två poäng efter – fortfarande utmana Västerås om andraplatsen i söndagens toppfajt i ABB Arena.

Mer läsning