Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn vann i Kalix

/

Edsbyn tog sin femte raka seger i elitserien.
– Vi åkte upp hit för att vinna, oavsett om vi hade haft 17 spelare sjuka, säger tränaren Thomas Liw, efter 4–2-segern borta mot Kalix.

Annons

Edsbyn fick lämna sina sjuka nyckelspelare Hans Andersson och Simon Jansson hemma på resan till Kalix. Dessutom saknades Daniel Liw på grund av privata skäl.

Därtill insjuknade Daniel "Popa" Jonsson och Jocke Svensk under resans gång. De båda kom ändå till spel till slut – och spelade dessutom huvudroller när Edsbyn tog två poäng.

– Vi lyckas få de två på benen, och utifrån de förutsättningar vi hade här så är detta en väldigt bra prestation, säger Edsbyns tränare Thomas Liw.

En av de allra största i Edsbyns IF:s historia, Magnus "Kuben" Olsson, fick i rådande frånvaroläge lämna sin tränarroll för en dag och i stället snöra på sig skridskorna.

Edsbyn fick en smakstart på matchen när Jimmy Jansson förvaltade Daniel Jonssons lyft och hängde dit 1–0-målet i friläge. Martin Frid såg sedan till att ge Edsbyn en 2–1-ledning att ha med sig till paus.

– En soloprestation där han (Martin Frid) åker rakt igenom åker rakt igenom och avslutar med en enhandare, säger Thomas Liw.

Kalix kvitterade tidigt i andra, Erik Olovsson, men sedan gick Edsbyn för ett tidigt avgörande. Jonas Edling sköt 3–2 på en hörna i matchminut 51, och sedan fastställde Oscar Wikblad Edsbyns segersiffror till 4–2 tre minuter senare när han slog in returen på Jocke Svensks skott.

Det blev inga fler mål i matchen – den sista halvtimmen kantades i stället av många utvisningar. Edsbyns Jonas Edling sköt en straff som Kalix målvakt Björn Hellman tog.

– Det blev sämre is i slutet när det började flyga grejer i luften, något slags halvregn. Dom (Kalix) tog time out och började sedan lyfta på oss. Men vi försvarade oss bra, säger Thomas Liw, och fortsätter:

– Vi åkte upp hit för att vinna, oavsett om vi hade haft 17 spelare sjuka. En väldigt viktig seger.

Mer läsning