Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn vann på Skarpe Nord

Edsbyn behövde en poäng, men tog två.
Det satt dock långt inne mot Kungälv, som sprattlade till på slutet.
Och segersiffrorna skrevs till osannolika 6–8.

Annons

När en frispelad Jonas Edling rundade Kungälvsmålvakten Jesper Thimfors i den 66:e minuten och satte 7-3 såg spänningen ut att vara över på Skarpe Nord, denna historiska mardrömsmark för Edsbyn. I samma veva skadade sig dessutom Thimfors, och uppförsbacken var av Mount Everest-status för hemmalaget.

Edsbyn tycktes dock slappna av för tidigt, och reduceringarna ramlade in med jämna mellanrum. Robin Mohléns 6-7-mål, fem minuter in på tilläggstiden, innebar att avslutningen blev dramatisk, och spelet böljade åt båda håll.

Jonas Edling fick sedan äran att sätta den sista spiken i Kungälvs kvalkista när han kort senare förvaltade en retur framför öppet nät. Det var i princip det sista som hände i en match som egentligen hade allt.

Gästerna från Hälsingland hamnade dock tidigt i underläge, men 2-0 förvandlades till 2-3 strax före pausvilan, efter mål av Simon Jansson, Jonas Edling och Hans Andersson.

Kungälv kvitterade direkt i andra halvlek, innan Edsbyn fick närmast hundraprocentig utdelning på sina chanser. Mattias Andersson gjorde 4-3, junioren Oscar Wikblad tryckte dit 5-3, Simon Jansson ordnade 6-3 och Edling bokfördes för den ovan nämnda sjuan.

Vad som hände sedan vet ni redan.

Segern innebar att Edsbyn slutade på tredje plats i tabellen, och därmed är ett av de lag som får välja motståndare i slutspelet. Vilket motstånd det blir får vi veta inom kort, när årets stora bandyspektakel drar igång.

Ny text kommer under kvällen, efter slutspelsvalen!

Mer läsning