Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn värvar supertalanger från finska mästarna

Tvillingarna Tuomas och Tommi Määttä, som blev finska mästare med Botnia i mars, är klara för Edsbyn. Det skriver klubben i ett pressmeddelande efter att ha hintat om "årets bandybomb" i sociala medier.

Annons

Vid 10.30-tiden höjde Edsbyn pulsen i bandy-Sverige när de via sina sociala kanaler skrev att "årets bandybomb" skulle offentliggöras på klubbens hemsida.

Cirka en kvart senare kom nyheten: Edsbyn värvar Tuomas och Tommi Määttä, födda 1996, från finska mästarna Botnia. Tvillingbröderna har skrivit tvåårskontrakt med klubben.

"Vi är mycket glada att kunna offentliggöra att vi i dag har gjort klart med Finlands mest framstående talang och landslagsman Tuomas Mättä och hans tvillingbror Tommi, även han en mycket stor talang", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Mittfältaren Tuomas Määttä vann poängligan i finska ligan säsongen som gick och gjorde två mål i finalsegern med 3–2 mot Borgå Akilles. Han var också med och spelade ur Sverige ur VM med Finland. Han togs även ut i världsmästerskapets all star team.

Tommi Määttä, som också hunnit debutera i finska landslaget, är försvarare.

"För att jämföra brödernas talang som spelare är det lätt att dra paralleller till Micha Svechnikov och Petteri Lampinen", skriver Edsbyn i pressmeddelandet.

Sportchefen Stefan Karlsson:

– Detta känns stort då framför allt Tuomas har varit ett eftertraktat byte under bandyns silly season.

Stefan Karlsson beskriver Tuomas Määttä som en stark skridskoåkare med god balans och spelsinne.

– Han kommer att bli en driven spelmotor i laget, säger han i pressmeddelandet.

– Tommi är även han duktig på skridskorna och bra på volley. Han kan bli en riktigt bra back i elitserien och på sikt en ny Petteri Lampinen som libero.

Stefan Karlsson fortsätter:

– Sen kan det givetvis ta tid att acklimatisera sig i en ny miljö, men detta är vi införstådda med. Vi vill tacka Tuomas och Tommi för att de valt Edsbyn.

Edsbyns sportchef tackar också fansen och företagarna som bidragit med pengar till Miljonklubben.

– Den gör stor skillnad och vi hoppas att vi får ett fortsatt stöd från både supportrar och företag.

Mer läsning