Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyns egen "Lucky Luke" om avgörande superskottet: "Mitt snyggaste frislag någonsin"

Det var drömmålet som spelade en avgörande roll i derbykvarten.
Ett litet konstverk signerat Jonas Edling i 74:e minuten.
– Det var mitt snyggaste frislag i karriären, säger bandyns "Lucky Luke" om kanonen i krysset.

Annons

Edsbyn hade hittat rytmen i andra halvlek – Mattias Hammarström hade kvitterat på en hörna.

Med dryga kvarten kvar får Edsbyn ett frislag i prima läge, till vänster och någon meter utanför frislagscirkeln.

Edsbyns skarpskyttar ställer sig i operativt läge på ömse sidor om Hans Andersson vid bollen.

– Vi har ju inte bestämt något före, det är mest upp till Hasse att checka murens position och välja vem han petar till, säger Edling.

Nu väljer Andersson ett snabbt pet till höger, där "Lucky Luke" Edling lossar sitt snabba skott och får den präktigaste av träffar.

– Lite oväntat så satte de muren mest på Hammarström, som hade den sämsta vinkeln. Jag fick faktiskt en öppning att sikta på, säger Edling – som (efter en stunds fundering) medger att sannolikt var karriärens värsta fullträff på ett frislag.

– Jo, alltså, numera är det ganska sällsynt med mål på frislag. Och visst var det ganska viktigt, det gav grym energi och kliva fram i ledningen med kvarten kvar, säger Jonas Edling, mycket nöjd med lagets andra halvlek.

– Då hittade vi tillbaka till vår gameplan, spelade mer med varandra och får bättre fart på grejerna. Då kom också chanserna, och de fasta situationer som vi kunde utnyttja, säger Jonas Edling, som också var väldigt nöjd med 0–1 i paus.

– Det ingick inte i planen att hamna så lågt i första halvlek, vi kom bara inte in i det på rätt sätt. Och med det snöiga föret visste vi inte riktigt om vi skulle lyfta eller spela efter isen. Efter paus blev det mer bestämt.

Det blev alltså en skräll, där Edsbyn hittade utrymme för sitt bästa krut i skarpskyttarna Jonas Edling och Mattias Hammarström.

I en tät derbykvart kan det vara allt som behövs.

Men lagkapten Edling tänker inte segla iväg mot några alltför höga höjder, inte ännu.

– Visst ska vi suga på det här en stund, men det står ju faktiskt bara 1–0. Jag ser verkligen fram emot tisdagens rond hemma i arenan.

Mer läsning