Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyns målskytt inför tuffa hemmamötet: "Det är viktigt att sätta avtryck"

/

Både Edsbyn och Vetlanda har flyttat fram positionerna i kampen om slutspelsplatserna.
I fredagens möte gäller det att sätta sig i respekt inför slutspelet.
– Lite så är det väl, det är viktigt att sätta avtryck, säger Edsbyns Mattias Hammarström.

Annons

Brobergs förlust mot Kalix i förra omgången kom mycket lägligt både för Vetlanda och Edsbyn. Eftersom Vetlanda slog Sandviken och Edsbyn vann mot Hammarby växte avståndet ner till niondeplatsen. Vid seger i fredagens möte lagen emellan kan en slutspelsplats näst intill säkras.

– Det är klart att vi vet om att det är viktigt, men det är viktiga matcher för oss även efter den här matchen så vi tar en i taget. Det kommer nog leva ett tag till, säger Mattias Hammarström, Edsbyns store målskytt som inledde 5–2-segern mot Hammarby genom att sätta ledningsmålet i den sjätte minuten.

När Vetlanda och Edsbyn möttes i Sapa Arena saknades Mattias Hammarström på grund av sjukdom. Då vann Vetlanda med 5–3, och faktum är att Hammarström är lite krasslig även inför hemmamötet.

– Jag är lite krassligt nu också, men jag får hoppas att jag håller mig så det inte blir sämre, säger han.

Efter segern mot Hammarby på Zinkensdamm skickade Edsbyn signaler till övriga lag att man är att räkna med inför slutspelet. Men även Vetlanda har en rejäl formtopp, 6–4 mot Sandviken var ett styrkebesked.

– De är ju formstarka och ett jättebra lag, speciellt Johan Löfstedt och Joakim Andersson är ju i toppform. Så det blir en tuff fajt, säger Mattias Hammarström.

Är det extra viktigt att sätta sig i respekt nu, eftersom ni och Vetlanda ligger jämsides i tabellen?

– Lite så är det väl, absolut. Både dom och vi känns ju på väg uppåt i formkurva så det är väl viktigt att sätta avtryck så.

Hur känns den egna formen då?

– Jo, den är väl också lite stigande tycker jag. Det har varit lite upp och ner, men jag hade kanske önskat en lite jämnare nivå på min egen insats. Men även för laget, och det går väl lite hand i hand. Nu är vi där vi är och får ta det härifrån, säger Mattias Hammarström.

I dagsläget ligger Vetlanda sexa med 26 poäng och Edsbyn sjua med 24 poäng. Broberg ligger nia med 20 poäng och är en bit bakom i kampen om den sista slutspelsplatsen.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning