Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyns mardröm

/

Kalix borta är säsongens kanske jobbigaste resa.
Att dessutom möta dem utan fem startspelare i snöväder – då blir det till rena mardrömsuppgiften.
– Vi har alla förutsättningar mot oss egentligen, säger Edsbyns tränare Thomas Liw.

Annons

På tisdagen rullade Edsbyns spelarbuss mot Kalix – som befarat utan influensasjuka Hans Andersson och Simon Jansson.

Två tunga avbräck. Men mardrömmen tar inte slut där.

Även Daniel Liw fick av privata skäl lämna återbud, och på vägen upp så insjuknade även Jocke Svensk och Daniel "Popa" Jonsson.

– Vi har alla förutsättningar emot oss egentligen, det var ju inte den här omstarten jag planerat för. Vi får se hur vi får ihop det. I bästa fall får vi upp en till spelare på fredag, säger Thomas Liw, som nu får hålla alla tummar för att inte något mer händer.

– Vi har åkt upp med rätt många spelare, men vi har bara någon avbytare, en tror jag, kanske två. Man får tänka till och coacha lite och hoppas nån kan kvickna till.

Får du helt ändra matchplan nu?

– Det får nog bli en annan matchplan mot vanligt, vi får fundera lite till innan vi spikar hur vi tar oss an matchen. Det är ju risk för snö också.

Veteranen Daniel Välitalo, som har Kalix som moderklubb, suckade bara när Bandypuls nådde honom på tisdagskvällen.

– Det kommer bli tufft, i normala fall hade vi haft stenkoll på hur vi vill göra, nu vet man ingenting. Nätt och jämt att vi har ett lag. Så det blir en utmaning, vi får gå ut och kriga med blåställen på, säger han.

Hur mår du?

– Jag är pigg fortfarande, man vet ju aldrig hur det blir om nån mer faller ifrån. "Kuben" (Magnus Olson) skulle nog kunna hoppa in och göra nåt byte om det behövs. Men jag vet inte om han har grejorna med sig upp.

Mer läsning