Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyns Martin Frid om det stora kvitteringsläget: "Det ska ju vara mål"

/
  • Martin Frid gjorde ett mål mot Kalix – men bommade det stora kvitteringsläget i matchens slutskede.

Edsbyn var uträknat – men kom tillbaka och pressade Kalix in i det sista.
Då fick Martin Frid det stora kvitteringsläget.
– Det ska ju vara mål, säger en besviken Frid efter 3–4-förlusten mot Kalix.

Annons

Edsbyn kom till Kalix med gott självförtroende. Efter tre raka segrar, däribland två tunga och meriterande mot Hammarby respektive Villa, så kliv man in på isen som favoriter.

Hälsingelaget mötte ett Kalix som hade en motsatt trend, fyra raka förluster. Men det var hemmalaget som tog kommandot direkt och i paus stod det 3–0.

– Dom är mycket hetare i första, och vinner väl matchen där. Kalix är mycket mer bestämd än vad vi är och dom gör det verkligen jättebra, det måste man säga, säger Edsbyns Martin Frid.

Edsbyn såg totalt uträknat ut när Kalix efter paus gick fram till 4–0. Men då hände någonting med bortalaget.

– Vi börjar spela vårt spel lite mer, och framför allt trycker vi på mer i skridskoåkningen och blir körande, skapar lägen och får energi. Sen är vi otroligt nära att sätta 4–4 i slutet, suckar Martin Frid.

Läs mer: Norin het i offensiven när Kalix bröt trist trend

Ja, för Edsbyn hämtade ju sånär ikapp. Man reducerade tre gånger om, och vid underläge 3–4 satte gästerna in allt framåt i jakten på en kvittering och en räddad poäng.

Det stora läget kom med bara tre minuter kvar av matchen. Med en delikat genomskärare hittade Hasse Andersson fram till just Martin Frid. Men Kalix målvakt Björn Hellman kom ut och avvärjde.

– Man hinner inte tänka så mycket, det är bara att dra till i stort sett. Jag fick bollen lite för nära kroppen, och får inte riktigt till avslutet. Och han gör en hyfsad räddning, säger målsumpare Frid, innan han besviket lägger till.

– Men det ska ju vara mål.

Firma Hasse Andersson-Martin Frid visste ju hur den skulle göra. När Edsbyn reducerade till 2–4 var det just den duon som låg bakom målet. Andersson med en finfin framspelning, och Frid med ett kyligt avslut.

– Hasse trycker upp och jag lägger mig i sidan. Han sätter den bra mellan back och halv. Eller om det är mellan back och libero, jag kommer inte ihåg. Sen är det bara att sätta upp den i bortre.

Se även: Höjdpunkterna från Kalix–Edsbyn

I och med 4–3-resultatet bröts två trender. För Kalix ett positivt trendbrott, för Edsbyn ett tristare sådant.

Segersviten stannade vid tre matcher.

– Det är tungt, och tråkigt att vi inte är med från start. Men Kalix gör det väldigt bra i dag också, det får vi inte glömma, säger Martin Frid.

>>> Du har väl inte missat Bandypuls app? Ladda ner den här!

Mer läsning