Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyns satsning på "Miljonpengen" snart halvvägs: "Det är helt fantastiskt"

/

Edsbyn rullade i gång insamlingen "Miljonpengen" för tre veckor sedan.
Nu är man nästan halvvägs.
– Vi satte målbilden högt, men om vi trodde på det här när vi startade vet jag inte, säger Thomas Mårtens, marknadsansvarig i Edsbyns IF.

Annons

För ungefär tre veckor sedan lanserade Edsbyn "Miljonpengen", en insamling med ett tydligt mål – att åter göra klubben till en maktfaktor i svensk bandy.

Och resultatet så här långt är minst sagt imponerande. På tisdagen kom en uppdatering av "Miljonpengen" som visade att den nu är uppe i 462 000 kronor – alltså nästan halvvägs till miljonen.

LÄS MER: Profilen hyllar initiativet

– Det är riktigt bra, helt fantastiskt får man säga. Det har hållit på i tre veckor, man blir så glad över engagemanget som finns här. Det är det som är syftet också, att få alla med tillsammans att jobba mot samma mål. Bandyn betyder extremt mycket här i Edsbyn, säger Thomas Mårtens.

Är ni överraskade att det gått så bra?

– Vi satte målbilden högt och någonstans så jobbar vi så klart mot miljonen. Men om vi trodde på det när vi startade vet jag inte. Men är vi startade gick det fort, vi hade 150 000 kronor tämligen omgående. Och skulle vi inte nå en miljon så är det här ändå fantastiskt bra.

LÄS MER: Det här är Miljonpengen

Just att pengarna ska vara öronmärkta för en elitsatsning för att nå en SM-final igen, antingen via någon profilvärvning eller genom att kunna behålla egna talanger, tror Thomas Mårtens att spelar stor roll i uppslutningen kring "Miljonpengen"

– Det kan vara så att det går lättare när vi varit tydliga med att det här är pengar för en elitsatsning. Vi siktar på att Edsbyn ska bli bäst igen, och det blir lättare om vi gör det tillsammans. Det skickar viktiga signaler till spelarna också att vi vill satsa, säger han.

Mer läsning