Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyns talang nära Zorkij

/
  • Eric Ringblom (till vänster) tillsammans med Albin Rönnqvist – lillebror till Villa Lidköpings Linus Rönnqvist som blev klar för Gripen Trollhättan i våras. Bilden togs i samband med träningslägret med Zorkij i Edsbyn.

Lagkapten och försvarsklippa i Edsbyns juniorelitserielag förra säsongen.
Nu har Eric Ringblom erbjudits ett kontrakt med ryska Zorkij.
– Det stämmer. Men inget är färdigt än, säger 19-åringen.

Annons

Han var med i både P15- och P17-landslaget när han var yngre. Men att inte bli uttagen till P19-EM i Vetlanda i januari blev Eric Ringbloms lyckolott.

I stället fick han, tillsammans med några fler talanger från Edsbyns bandygymnasium, möjligheten att träna med Zorkij som var på träningsläger i Edsbyn samma landskampshelg.

– Det var grymt kul att vara med och det kändes så jäkla kul med farten. Sedan gick det väldigt bra också, säger Eric Ringblom.

Nu är 19-åringen, som går tredje året på bandygymnasiet, bara detaljer från sitt livs äventyr. Den här veckan landar ett kontraktsförslag från Zorkij i brevlådan hemma hos föräldrarna i Vallstabyn två mil norr om Bollnäs.

– Jag spelade färdigt säsongen med Edsbyns P20-lag och har sedan dess funderat på var jag ska ta vägen när jag går ut tredje året, säger Eric Ringblom.

Med hjälp av Alexander Driagin, kazaken som gjorde flera säsonger i Vetlanda och Sandviken som aktiv, mailade Eric Ringblom en förfrågan till Zorkij – som nappade.

– Vad jag fattat ska jag försöka ta en plats i a-laget. Det här är en ytterligare möjlighet att utvecklas som både människa och bandyspelare. Det blir en stor erfarenhet.

Eric Ringblom flyttar till Krasnogorsk i trakterna kring den första juli. Kontraktet sträcker sig sedan till 31 mars nästa år.

Hur ser ett kontrakt ut för en 19-årig svensk junior i Ryssland?

– Det är väl boende och att man går runt. Det är inga stora pengar så, men man har någon krona att leva på. Sedan får vi se om jag ska plugga ryska, så att man har något att göra när man inte tränar.

Hur känner du inför hela äventyret?

– Jättekul och inspirerande, det blir en häftig upplevelse. Jag ska göra så bra jag kan och försöka få sitta med på bänken. Det är ambitionen och målsättningen.

Eric Ringblom är fostrad i Vallentuna-klubben Goif Kåre, men kom till Edsbyns bandygymnasium från Norrtelje BF. De två första åren i Hälsingland spelade han i Bollnäs innan bytet till Edsbyns P20 inför förra säsongen.

Mer läsning