Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyns utvisningar blev Bollnäs fall: "Det är nästan så vi slår av på farten där"

/

Sviten tog slut mot samma lag som den inleddes mot.
Och efter 1–3 hemma mot Edsbyn var Bollnäs lagkapten Andreas Westh självkritisk.
– Det är nästan så att vi slår av på farten i andra halvlek när de får sina utvisningar, säger han.

Annons

Bollnäs fick ett tungt avbräck då Per Hellmyrs fick kasta in handduken innan match med halsont och influensakänningar. Det tog bort en stor del av Bollnäs kreativa förmåga offensivt och man fick också vibbar från "gamla" Bollnäs som inte kan göra mål.

TV: Se Hägglund och Axmans analys från Sävstaås

– Det försvinner en stor dimension, men jag tycker ända att vi ska klara av att vinna i dag. Första timmen är vi bättre och första halvlek är riktigt bra med ribbträff och nåt friläge. Jag tycker vi ska leda med mer än 1–0 (Christian Mickelsson) i paus, säger Andreas Westh, som var tillfreds med spelet den första timmen.

BILDSPEL: Se Rikard Bäckmans bilder från derbykvarten

Då kom den sekvens som blev matchavgörande. Edsbyns anfallare Oscar Vikblad och Mattias Hammarström blev på kort tid utvisade och Bollnäs fick guldläge att koppla grepp. Men det blev tvärtom.

– Det är nästan så vi slår av på farten där när de får två utvisade och sedan är det några fasta som de avgöra på, säger Andreas Westh.

TV: Se Edlings galna frislagskanon

Edsbyn tog över spelet och tog sedan vägen via fasta situationer till seger genom två hörnmål från Mattias Hammarström och en frislagskanon från Jonas Edling. Efter det kunde Edsbyn kontrollera hem den första segern i kvartsfinalserien.

– Det blir en intressant fortsättning. Vi visste på förhand att det skulle bli tufft, så det hade varit mumma att vinna hemma i dag. Det har varit ett jäkla tjat om vår svit, men vi är ju samma lag som tog 12 raka segrar, säger Andreas Westh, som mitt i mörkret ändå kunde ta med sig en godbit från lördagens fajt på Sävstaås.

– Det var ett jäkla tryck och det var bra stämning på planen också, men det lär väl bli hetare. Nu ser vi fram mot tisdag och då är det 0–0 igen.

LÄS MER: Sjuk Hellmyrs kan missa fler matcher

Mer läsning