Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter Bollnäs succé – Forslund erkänner: "Det har varit pressat"

/

Bollnäs har hittat det spel man sökt under hösten.
Nu ger tränaren Jocke Forslund sin syn på den senaste tidens succé.
– Det som har blivit bättre är att vi vinner de avgörande momenten och har lättare att göra mål. Det ger självförtroende, säger han.

Annons

Bollnästränaren har en förmåga att få svåra saker att låta väldigt enkla. För det ligger hårt jobb bakom den förvandling Bollnäs visat upp sedan den där något snöpliga förlusten borta mot Vänersborg.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

– Det är så svårt att säga vad som hänt egentligen... Men flera spelare har höjt sig successivt och jag tror också att när vi tog en poäng hemma mot Edsbyn, som kändes som en vinst, gav det mycket för spelarna. Det blev mycket positivt runt om, säger Jocke Forslund, som fick se sitt lag rida vidare med att utklassa Sandviken på Sävstaås och sedan följa upp det med ett kryss i Göransson Arena.

LÄS MER: Bollnäs pressade SAIK

– Vi vann väldigt lätt mot Sandviken och sen ser vi att det ena ger det andra. Även förra säsongen så var det något liknande. Vi föll stort mot VSK och vann en krampaktig match mot Tillberga efter det. Sen blev vi riktigt bra.

Frågan är ju hur pressat läget var i Bollnäs innan de fyra matcherna mot Edsbyn och Sandviken? Tabellen placerade Bollnäs i samma region som exempelvis Kungälv och Broberg.

– Det har blivit en scenförändring efter de här fyra matcherna. För en annan så blir det ju att man inte funderar lika mycket nu. Det har varit pressat, det har man känt runtomkring och så där, erkänner Jocke Forslund.

Har du varit orolig någon gång?

– Jag har ju trott på det här hela tiden ända sedan försäsongen, vi har aldrig tappat koncepten någon gång. Den stora skillnaden mot förra säsongen är att vi har fått lite enklare mål, framför allt hemma där vi också spelat bra i varje match.

TV: Se alla målen från annandagsderbyt

Jocke Forslund menar att Bollnäs presterat rätt bra bandy hela säsongen och att den senaste tidens utdelning varit en naturlig ände på det, eller en början på något nytt om man så vill.

– Det hade varit jobbigare om man tyckt att allt var åt helvete att vi inte skapat något och att det inte sett bra ut. Det kan ju vara frustrerande för spelarna när jag säger att det ser bra ut till vissa delar även om vi förlorat. Det gäller att stänga av omgivningen. Jag har varit med många år och försöker köra min linje med laget och det är kul när det väl börjar rulla in poäng, säger Jocke Forslund.

Nu väntar Vänersborg hemma på Sävstaås, ett lag som på allvar fått i gång skarpskytten Jocke Hedqvist, som gjorde fem mål mot Gripen på Annandagen och ligger fyra i elitseriens poängliga med 26 mål.

Men Jocke Forslund ser andra delar som Bollnäs får se upp med om den förlustfria sviten ska hålla i sig.

– Vänersborg är tuffa, ett fysiskt och skridskostarkt lag. Det kommer bli en helt annan matchbild än i derbyt. För oss gäller det att börja om efter en rolig annandag. Att jobba med såna saker som att alla är där tekniskt sett, för då är vi svårslagna.

LÄS MER: Här är veckans Bandypulslag!

Mer läsning