Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter cupguldet – Villa tvingas bort från arenan i en vecka: "Inget som stör oss"

Villa vann Svenska cupen. Nu ställer laget in hela veckans gemensamma träningar när en mässa flyttar in i Sparbanken Lidköping Arena.
– Vi känner oss rätt trygga i det, men visst, vi har aldrig gjort så här förut, säger tränaren Johan Sixtensson.

Annons

Johan Sixtensson.

I söndags tog Villa Lidköping sin första titel i historien. När Johan Sixtensson två dagar senare ser tillbaka på helgen är han mest nöjd, men även trött.

– Det blir så, det är en så intensiv och kort tid att det bara pyser ut. Men det är kul, det har varit mycket uppskattande kommentarer, sms och samtal. Föreningen är inte bortskämd med att vinna cuper och titlar, så det var en förbannelse som bröts. Nu kanske vi kan bli besparade det pratet, säger Villa-tränaren.

Han fortsätter:

– Men det är en försäsongscup och den kan vi inte leva på hur länge som helst. Vi blåser inte upp det som att vi har vunnit SM-guld direkt. Vi suger på det här nu i några dagar, sedan laddar vi om för World cup och seriepremiär.

BILDEXTRA: Så var cupfinalen i bilder

Världscupen spelas i Sandviken om två helger. Veckan därpå tar Villa emot SAIK i elitseriens smygpremiär. Uppladdningen inför allvaret kan uppfattas som något udda. Villa har nämligen ställt in alla gemensamma träningar under den här veckan. Den stora anledningen är att Bomässan flyttar in i Sparbanken Lidköping Arena från fredag till söndag. Redan efter helgens cupfinal inleddes förberedelserna inför mässan.

– Mässan har legat så de senaste två åren vid den här tiden, så vi är rätt vana vid att kliva ur arenan en vecka. Men det är inget som stör oss speciellt, vi har vetat om det här ett tag. Vi skulle ha varit på rink tre dagar den här veckan, men för en månad sedan beslutade vi att låta spelarna vara hellediga efter en intensiv period, säger Johan Sixtensson.

– Spelarna sköter sig själva med allmänstyrka och cykling och så, men det blir inga gemensamma träningar. Det här kommer passande på sätt och vis.

Bomässan i Lidköping gör att Villa inte har tillgång till arenan på en vecka. Förberedelserna började redan efter söndagens cupfinal.

TV: Se de snyggaste målen i Svenska cupen igen

Att ta ledigt från isträningen i en vecka – är det verkligen en optimal uppladdning inför World cup och elitseriepremiär?

– Jag tror inte att det påverkar speciellt mycket. Det är inte så att spelarna ligger på soffan i en vecka och käkar en massa skit. Jag tror att vi kan få igen energi genom att släppa allt ett tag. Vi känner oss rätt så trygga i det, men visst, vi har aldrig gjort så här förut. Men vi hade gjort det även om vi åkt ur i gruppspelet, säger Johan Sixtensson.

Finns några fördelar med upplägget?

– Fysiskt hoppas jag, att kropparna får återhämta sig i lugn och ro. Det kan vara skönt att slippa ses lite också, även om vissa umgås mycket vid sidan om. Kanske hinna med sitt jobb mer om man har ett sådant, ge familjen extra tid och så kan vi få tillbaka rätt mentala sug igen. Det är snart World cup och serie, så det kommer bli otroligt intensivt.

LÄS ÄVEN: Krönika efter Svenska cupen: "Ett annat upplägg skulle vara superhäftigt"

World cup i Sandviken spelas 13-16 oktober.

Mer läsning